Skip to content

Oproep! Minimale levering aardgas

15/10/2020

Samen voor een warme winter

 

De jaarlijks terugkerende periode voor mogelijke toekenning van de minimale levering aardgas loopt van 1 november 2020 tot en met 31 maart 2021. In die periode kunnen gezinnen met een aardgas-budgetmeter aankloppen bij het OCMW voor een financiële tussenkomst. Vorige winter ontvingen 5277 klanten de minimale levering. Dat is slechts 20% van het totaal aantal aardgas-budgetmeterklanten in Vlaanderen. Dat kan dus beter. En u kan ons daarbij helpen door de oproep te delen en mensen gericht aan te spreken.

 

Verspreid de flyer bij mensen met een aardgas-budgetmeter en spoor hen aan om de minimale levering aan te vragen bij het OCMW. Publiceer de tekst van de flyer in je nieuwsbrief, buurtkrant of een andere publicatie die ook bij mensen terecht komt die een aanvraag kunnen doen.

 

Nederlandstalige versie van de flyer

Franstalige

Engelstalige

 

 

Door de tussenkomst kan ik mijn energieschulden afbetalen

 

Annemie woont samen met haar dochter en kleindochter in een klein appartement in De Panne.

 

“Vroeger woonde ik in een slecht geïsoleerd appartement in Middelkerke, waardoor ik veel moest bijverwarmen met elektrische vuurtjes en ik de energiefacturen niet meer kon betalen.”
Nu heeft Annemies gezin een budgetmeter voor elektriciteit en aardgas, waarbij ze zelf (met een pre-paid systeem) hun meter opladen. Vorig jaar liet het OCMW Annemie weten dat ze recht had op de minimale levering aardgas.

“Dat betekende dat we vanaf november tot en met maart 2 keer per maand 30 euro kregen om onze aardgasmeter op te laden. Hiermee kwamen we de winter door en met de euro’s die ik uitspaarde kon ik m’n energieschulden afbetalen.”

 

Ook dit jaar nam het OCMW contact met haar op. Ze komt met haar gezin terug in aanmerking voor ondersteuning.

Back To Top