Skip to content

Ook in Ronse doet Samenlevingsopbouw mee met de Inleefweek Armoede

25/03/2021

1 op 7 Belgen leeft in armoede. Ze knokken elke dag om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen. Op vraag van Welzijnszorg onderneemt Samenlevingsopbouw in Ronse, Zelzate en Denderleeuw in 2021 een gezamenlijk project en lanceren we in deze 3 steden en gemeentes een inleefweek armoede. Op die manier willen we armoede in de kijker zetten en aandacht vragen voor de sociale uitsluiting die mensen in armoede ervaren.

 

Inleefweek Armoede 2021

De deelnemers van een inleefweek gaan de uitdaging aan om één week rond te komen met een budget van iemand die in armoede leeft. Dat komt neer op 60 euro voor een volwassen persoon en 20 voor een kind. Bovendien krijgen ze elke dag een opdracht; gegrepen uit het leven van mensen in armoede.

 

De deelnemers kunnen na één week nog niet ervaren wat een leven in armoede allemaal met zich meebrengt op lange termijn. Wel willen we de deelnemers, elk vanuit hun eigen perspectief en expertise, de binnenkant van armoede laten ervaren. Op die manier kan er meer begrip zijn voor wat mensen in armoede dagelijks meemaken. We staan hier nadien kritisch bij stil tijdens een slotmoment waarop de deelnemers in gesprek gaan met elkaar en met ervaringsdeskundigen in armoede.

 

In Ronse

13 Ronsenaars gaan de uitdaging aan, waaronder Schepenen Joris Vandenhoecke, Jan Foulon en Aaron Demeulemeester en diensthoofd Julien Vandenhoecke vanuit de stadsdiensten.
Nieuwsgierig hoe ze dit beleven? Volg de Facebookpagina van Samenlevingsopbouw in Ronse.

 

We organiseren een inleefweek omdat we geloven dat ervaring in armoede resulteert in sterke beleidskeuzes. We geloven dat de inzichten een waardevolle aanvulling kunnen zijn voor het opstellen van het armoedebeleidsplan en voeding kan geven om samen verder het gesprek en dialoog te voeren over armoedebestrijding in Ronse.

 

Praktisch

De inleefweek gaat door van woensdag 24/03 tem 31/03.
Meer informatie over het concept van de inleefweek: www.welzijnszorg.be/inleefweek

 

> Lees het artikel in Het Laatste Nieuws

> Lees het artikel in Het Nieuwsblad

Back To Top