Skip to content

#SamenTegenCorona

24/03/2020

We gaan het niet ontkennen. Het is lastig om thuis te blijven. Maar nu is het echt nodig. Daarom maakten 3 jongeren en 1 buurtvader van Samen Op Straat #SamenTegenCorona om hun drarries te overtuigen. Ze kregen daarbij heel wat hulp.

 

 

 

 

Iedereen gaat even van ’t straat

Het project Samen Op Straat van Samenlevingsopbouw vzw gaat door het coronavirus voorlopig even samen van ’t straat. Alle jongeren blijven nu beter thuis om zichzelf, hun familie en mensen die kwetsbaarder zijn te beschermen. De medewerkers van Samen Op Straat gaan enkel nog de straat op om jongeren te overtuigen om naar huis te gaan. Zo kwam Samen Op Straat op het idee van een filmpje.

 

 

Hoe overtuig je je vrienden om nu even niet samen te komen?

Een paar toppers van Samen Op Straat doken met de nodige afstand TwintigTwintig Studios in met acteur en muzikant Saïd Boumazoughe. Drie jongeren en een buurtvader schreven samen met Saïd de tekst.

 

Je ziet Mohamed Saïdi, Ayoub Kasmi, Mohamed Yachou aka Rosse Leeuw en Zakaria El Khadiri El Jarmouni aka KizzaaMocro.

 

 

Influencers versterken de boodschap van de jongeren en de buurtvader

Een reeks influencers spraken thuis hun filmpje in: voetballer en politicus Karim Bachar, acteur en muzikant Saïd Boumazoughe, actrice Nora Gharib, kickbokser Nordin Ben Moh, acteur Nabil Mallat, voetballer Aziz Hitou, cage fighter Tarik Jaaidi en comedian Kamal Kharmach. #SamenTegenCorona is het resultaat.

 

 

Wees een strijder, blijf thuis en deel het filmpje.

 

 

Bron: Samenlevingsopbouw Antwerpen stad

Bekijk ook de nieuwsuitzending op vrt.be

Back To Top