Skip to content

Stad Ronse organiseert opnieuw zomerschool voor 50 leerlingen en zoekt nog lesgevers

01/07/2021

In samenwerking met Het Huis van het Kind en onderwijsopbouwwerk, krijgen 50 leerlingen van de stad Ronse opnieuw de gelegenheid om deze zomer hun kennis van taal en wiskunde op te frissen met het oog op een goede start van het nieuwe schooljaar.

 

“Op die manier wil het stadsbestuur de leerlingen na een turbulent coronajaar een extra duwtje in de rug geven”, zegt schepen van Onderwijs Brigitte Vanhoutte (N-VA). “Vorige zomer ging het nog om een proef. Omdat die positief werd geëvalueerd, krijgt de zomerschool nu een vervolg.”

 

Ook sport en spel

De scholen maken zelf een selectie van de leerlingen die volgens hen best wat extra ondersteuning kunnen gebruiken. Er wordt per kind een aantal leerdoelstellingen vooropgesteld en een duidelijk traject uitgetekend. Vanaf maandag 16 augustus krijgen de deelnemers tien dagen lang een voormiddag met de vakken wiskunde en Nederlands.
Coördinator van de zomerschool Isaura Vanpoucke ziet er samen met een team van (al dan niet gepensioneerde) leerkrachten op toe dat alles vlot verloopt.
“We gaan op zoek naar leuke en creatieve manieren om de leerstof te verwerken”, zegt Isaura. Vanop de campus Da Vinci zal de stad in de namiddag de jongeren prikkelen met sport en spel. Hiervoor werd Sammy Khiter aangesteld die er, samen met een ploeg animatoren, voor zorgt dat de deelnemers in vakantietijd ook kunnen ontspannen en genieten.

 

Leerkrachten gezocht

De zomerschool wordt afgesloten op vrijdag 27 augustus met een gezellig moment waarbij de organisatie een diploma overhandigt aan alle leerlingen die het traject hebben doorlopen.
De stad is nog steeds op zoek naar leerkrachten om het zomerschoolteam te versterken. Leerkrachten die Nederlands of wiskunde kunnen verstrekken aan leerlingen uit het 6de leerjaar of de eerste graad kunnen zich kandidaat stellen via mail aan isauravanpoucke@hotmail.com.

 

Bron: Het Laatste Nieuws

 

Back To Top