Skip to content

OverBruggen Samenwerken voor werk in Brugge

Deze publicatie – vanuit het leven gegrepen – wil een geconcentreerd, aangrijpend, sociaal en beleidsmatig pleidooi zijn voor iedereen die als kortgeschoold en soms langdurig werkloze moeilijk toegang vindt op de huidige arbeidsmarkt.

Dit rapport is een neerslag van de ervaringen binnen het project Droomjob van Samenlevingsopbouw samen met Wieder in samenwerking met Brugse partners. Droomjob was een project, een proeftuin, om een aantal kandidaten, via integrale begeleiding, te brengen tot over de brug, tot de andere oever, tot de
werkvloer of een opleiding gericht op tewerkstelling.

Dit boek wil je meenemen op 8 tochten om en rond Brugge(n). Werden bruggen gemaakt? Vonden de kernpartners van het Project Droomjob de gedroomde brug voor elk van de kandidaten? Hoe verliep het traject? Eenvoudige vragen, op het eerste zicht. Complexe vragen zul je na lezing beseffen. En de antwoorden op weg naar bruggen in Brugge zijn evengoed veelzijdig en complex. Er valt nog een en ander te overbruggen tussen werkloosheid en werk. Dat lees je ook in de epiloog van dit rapport.
En ter informatie: de 8 kandidaten vormen slechts een deel van de kandidaten die vanaf 2013 tot 2015 aansloten bij Droomjob. Geen volledig verhaal dus. Maar wel tekenend.

Back To Top