Ga naar hoofdinhoud
Week Van Verbondenheid

Week van Verbondenheid 2023

Schuif jij mee aan de Langste Tafel van 26 mei tot 4 juni? Want samen eten verbindt mensen over leeftijden en culturen heen.
SAAMO West-Vlaanderen Wint Mediawijs-award

SAAMO West-Vlaanderen wint Mediawijs-award

SAAMO West-Vlaanderen wint de Mediawijs Award Inclusie voor hun outreachende aanpak in de Digipunten.
Solidair Met Bewoners En Opbouwwerkers In Denderleeuw

Solidair met bewoners en opbouwwerkers in Denderleeuw

Na jarenlange positieve beoordelingen zet Denderleeuw de samenwerking met SAAMO stop. We begrijpen de beslissing van de gemeente niet en geloven ook niet dat ze daarmee haar inwoners een dienst bewijst.
Katrien Laga

Opbouwwerker Katrien Laga blikt terug op 9 jaar buurtopbouwwerk in Harelbeke

Ontdek in woord en beeld de realisaties van SAAMO in Harelbeke zoals de sociale kruidenier, het naaiatelier, de praattafels, het Digipunt, ...
Rust Zacht, Samir

Rust zacht, Samir

We vernamen het droevige nieuws van het overlijden van onze collega Samir Djouama. Op 23 januari overleed hij thuis, omringd door goede zorgen, op 49 jarige leeftijd.
Terugblik Warmste Week

Terugblik Warmste Week

SAAMO West-Vlaanderen zamelt met pannenkoekenverkoop, afterwork en Warmathon €2.222,11 in voor de Warmste Week.
Brugfiguren Lerend Netwerk

Goed nieuws: verlenging lerend netwerk brugfiguren onderwijs

In West-Vlaanderen brengen SAAMO, Flankerend Onderwijs van de Provincie en het Expertisecentrum Vonk brugfiguren samen in een lerend netwerk; een ondersteuningstraject van drie jaar met intervisie, vorming en trefdagen. En met succes! Daarom besliste de provincie begin december om de formule nog eens te verlengen.
De Warmste Week: 12 Uur Vlammen Met SAAMO

De Warmste week: 12 uur vlammen met SAAMO

Koop pannenkoeken en steun op die manier het project De Wijkfabriek van SAAMO West-Vlaanderen tijdens de Warmste Week.
Help, Ik Begrijp Het Niet!

Roeselare zet toegankelijke gezondheidszorg in de kijker op Dag van Verzet tegen Armoede

Mensen in een kwetsbare situatie ervaren drempels om optimaal gebruik te kunnen maken van de gezondheidszorg.  Een kortverhaal, filmpjes en kunstwerken brengen die drempels onder de aandacht.

Ontdek onze projecten in West-Vlaanderen

Met meer dan 30 jaar ervaring en expertise bouwt SAAMO West-Vlaanderen aan een samenleving waarin er plaats is voor iedereen. Opbouwwerkers brengen mensen in een kwetsbare positie samen en werken met hen aan concrete oplossingen. Ze doen dat met innovatief projectwerk en geëngageerd buurtopbouwwerk.

Op de agenda

Week van Verbondenheid

26/05/2023 - 04/06/2023

Organiseer jij een langste tafel? van 26 mei tot 4 juni 2023 Met de Week van Verbondenheid nodigen Bond zonder…

Lezing door socioloog Geert Schuermans

19/10/2023

De achterblijvers: onderaan de sociale ladder Infosessie In zijn jongste boek, ‘De achterblijvers’, schetst Geert Schuermans in verhalen van vijf…

Doe je mee?

Word vrijwilliger

Kan je wat tijd vrijmaken en wil je je graag inzetten bij SAAMO? We zoeken vrijwilligers voor tal van zaken: Nederlands oefenen, digitale ondersteuning of om mee acties op te zetten.

Neem contact met ons op
Doe je mee?

Word partner van SAAMO

Uitsluiting aanpakken is iets wat je niet alleen doet. SAAMO werkt samen met tal van private en sociale partners. Heb je interesse om met ons samen te werken?

Word partner
Doe je mee?

Blijf op de hoogte

Word gratis abonnee van ons semestrieel magazine, schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op sociale media, zodat je op de hoogte blijft van activiteiten en het nieuws uit onze projecten.

Schrijf je in

Mensen hebben vaak een zware rugzak van problemen en beperkingen. Vertrouwen, veiligheid en geduld staan dan voorop in onze aanpak als opbouwwerker. Dat betekent ook dat we soms toch aan een project beginnen waarvan de meerderheid zegt dat het niet makkelijk zal zijn. Kiezen voor zaken waarbij we de heersende maatschappelijke en politieke tendensen tegen hebben. En misschien zelfs daaróm eraan beginnen.

Tineke Decroos, opbouwwerker

Ik droom van een structureel betere situatie voor mensen in energiearmoede én van een sociaalrechtvaardige klimaattransitie, zodat ook mensen met een beperkt inkomen mee kunnen stappen in dit verhaal.

Stefan Goemaere, opbouwwerker

Ik werk al dertig jaar voor SAAMO. Wat ik in al die jaren heb geleerd is dat vertrouwen een belangrijke basis is. Zonder vertrouwen ga je nooit bij de echte problemen van mensen komen. Om connectie te maken, moet je de tijd nemen. Je moet vragen: Wat kan ik voor jou doen? Ook al kan je niet alles oplossen. Dat is een moeilijke gedachte. Ik heb ook geleerd dat er veel kracht schuilt in groepen. De verbinding tussen mensen die met eenzelfde probleem kampen brengt vaak een enorme solidariteit teweeg.

Hilde Van Laere - opbouwwerker
Back To Top