Skip to content
Een Nieuw Jaar, Een Nieuwe Job?

Een nieuw jaar, een nieuwe job?

Zoek je een job? Heb je nood aan een carrièreswitch? Er lopen momenteel heel wat interessante vacatures bij SAAMO. Ook SAAMO West-Vlaanderen zoekt 4 opbouwwerkers om samen uitsluiting aan te pakken.

De Wijkfabriek Onderhoudt Graven Op Begraafplaats Stuiverstraat En Creëert Zo Lokaal Werk Voor Wijkbewoners

De Wijkfabriek onderhoudt graven op begraafplaats Stuiverstraat en creëert zo lokaal werk voor wijkbewoners

Oostendenaars die niet meer in staat zijn om het graf van een dierbare overledene te onderhouden, kunnen nu via het project De Wijkfabriek een beroep doen op een wijkwerker.

Steven, Ervaringsdeskundige In De Armoede En Sociale Uitsluiting

Word een deur in de muren van uitsluiting: vijf tips

“Besef dat we deuren kunnen zijn in de muren waar mensen op botsen”, zei één van onze vrijwilligers onlangs. We inspireren je graag met vijf tips.

Bouwblokrenovatie In Vilvoorde.

Klimaatmars: naar een sociaal rechtvaardig klimaatbeleid

Mensen in een maatschappelijk kwetsbare positie worden het eerst en het hardst getroffen door de klimaatcrisis. Stap op 3/12 mee in de klimaatmars en eis mee een sociaal rechtvaardig klimaatbeleid.

Terugblik Event 40 Jaar Opbouwwerk

Terugblik event 40 jaar opbouwwerk

Op maandag 27 november vierde SAAMO West-Vlaanderen 40 jaar opbouwwerk in Roeselare. Een deugddoend event met “deuren” in de hoofdrol. Een terugblik in woord en beeld.

Opening ’t Geefhuisje In Oostende

Opening ’t Geefhuisje in Oostende

Vanaf december kunnen bewoners van Stene(Oostende) tweewekelijks terecht in weggeefwinkel ’t Geefhuisje in de Strobloemlaan 8. Om gratis spullen mee te nemen of kledij, speelgoed en huisraad dat nog in goede staat is binnen te brengen.

Open Brief Meerstemmigheid

Maatschappelijke organisaties in Vlaanderen slaan alarm: “het ene hellend vlak na het andere”

Dat organisaties binnen welomlijnde kaders zelf hun thema’s kiezen, garandeert dat ze inspelen op de noden van de burgers die ze samenbrengen. Door de vinger aan de pols te houden bouwen ze expertise op, waardoor ze een geknipte partner zijn voor overheden.

Organisaties Krijgen Gelijk: Weigering Opvang Voor Alleenstaande Mannelijke Asielzoekers Onwettig

Organisaties krijgen gelijk: weigering opvang voor alleenstaande mannelijke asielzoekers onwettig

Verschillende organisaties trokken naar de Raad van State, die besliste dat België opvang moet voorzien voor al wie hier asiel aanvraagt.

Armoedebarometer: Wie In Armoede Leeft Krijgt Het Moeilijker

Armoedebarometer: wie in armoede leeft krijgt het moeilijker

Decenniumdoelen, waar SAAMO lid van is, bracht de armoedebarometer voor het jaar 2022 uit. Armoede stagneert, maar wie in armoede leeft krijgt het moeilijker.

Energiecontracten

400.000 gezinnen verliezen sociaal tarief energie

Het tijdelijk recht op sociaal energietarief voor mensen met verhoogde tegemoetkoming stopt op 1 juli. We informeren je over wat dit betekent voor de getroffen gezinnen en geven tips en tricks om hen te helpen.

Ontdek onze projecten in West-Vlaanderen

Met meer dan 30 jaar ervaring en expertise bouwt SAAMO West-Vlaanderen aan een samenleving waarin er plaats is voor iedereen. Opbouwwerkers brengen mensen in een kwetsbare positie samen en werken met hen aan concrete oplossingen. Ze doen dat met innovatief projectwerk en geëngageerd buurtopbouwwerk.

Op de agenda

Trefdag brugfigurenwerking onderwijs

23/02/2024

Wanneer?  Vrijdag 23 februari 2024 – 09:00 tot 14u30 Waar? Ondernemerscentrum – Huis van de Voeding – Spanjestraat 141 –…

Doe je mee?

Word vrijwilliger

Kan je wat tijd vrijmaken en wil je je graag inzetten bij SAAMO? We zoeken vrijwilligers voor tal van zaken: Nederlands oefenen, digitale ondersteuning of om mee acties op te zetten.

Neem contact met ons op
Doe je mee?

Word partner van SAAMO

Uitsluiting aanpakken is iets wat je niet alleen doet. SAAMO werkt samen met tal van private en sociale partners. Heb je interesse om met ons samen te werken?

Word partner
Doe je mee?

Blijf op de hoogte

Word gratis abonnee van ons semestrieel magazine, schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op sociale media, zodat je op de hoogte blijft van activiteiten en het nieuws uit onze projecten.

Schrijf je in

Ik werk al dertig jaar voor SAAMO. Wat ik in al die jaren heb geleerd is dat vertrouwen een belangrijke basis is. Zonder vertrouwen ga je nooit bij de echte problemen van mensen komen. Om connectie te maken, moet je de tijd nemen. Je moet vragen: Wat kan ik voor jou doen? Ook al kan je niet alles oplossen. Dat is een moeilijke gedachte. Ik heb ook geleerd dat er veel kracht schuilt in groepen. De verbinding tussen mensen die met eenzelfde probleem kampen brengt vaak een enorme solidariteit teweeg.

Hilde Van Laere - opbouwwerker

Ik droom van een structureel betere situatie voor mensen in energiearmoede én van een sociaalrechtvaardige klimaattransitie, zodat ook mensen met een beperkt inkomen mee kunnen stappen in dit verhaal.

Stefan Goemaere, opbouwwerker

Mensen hebben vaak een zware rugzak van problemen en beperkingen. Vertrouwen, veiligheid en geduld staan dan voorop in onze aanpak als opbouwwerker. Dat betekent ook dat we soms toch aan een project beginnen waarvan de meerderheid zegt dat het niet makkelijk zal zijn. Kiezen voor zaken waarbij we de heersende maatschappelijke en politieke tendensen tegen hebben. En misschien zelfs daaróm eraan beginnen.

Tineke Decroos, opbouwwerker
Back To Top