Skip to content

Vilvoorde 2038

Op een lenteavond in het jaar 2018, kwam een fijne groep mensen samen op het Vilvoordse stadhuis. De aanleiding van hun samenzijn waren de lokale verkiezingen in oktober van datzelfde jaar. Deze mensen praatten, ze namen foto’s, ze lachten, ze dachten, ze tekenden en schreven, ze aten en dronken, ze discussieerden, ze knipten, plakten en krabbelden, een ganse avond lang.
Ze droomden van een mooie toekomst voor hun stad. Een mooie toekomst voor iedereen, voor kleine en grote Vilvoordenaars, voor nieuwe, oude en toekomstige Vilvoordenaars. Ze droomden van een Vilvoorde zonder armoede, een Vilvoorde zonder racisme en een Vilvoorde zonder samenlevingsproblemen.

Ze droomden van goed wonen, van veel en leuke vrije tijd, van een lang en gezond leven, van fijn en zinvol werken en leren, van een goede mobiliteit en van een propere en groene leefomgeving.
Met die dromen maakten de mensen een dromenboek en gaven dit aan de bestuursleden van de stad. De verantwoordelijken namen het dromenboek in ontvangst. En ze gebruikten die zomermaanden om het dromenboek te lezen, om de dromen te analyseren en om manieren te bedenken om die dromen waar te maken. In de herfst van datzelfde verkiezingsjaar 2018 ontmoetten de verantwoordelijken en de dromers mekaar opnieuw, op het stadhuis. Er volgde een ernstig gesprek over het dromenboek en de toekomst van Vilvoorde. De beleidsverantwoordelijken beloofden er aan te werken.

Vilvoorde is een bijzondere stad. Wat u ziet, is het resultaat van het harde werk van beleidsverantwoordelijken en bewoners, gebaseerd op de dromen van een fijne groep mensen uit het jaar 2018.
Deze infogids ‘Vilvoorde 2038’ leidt u langs al het moois dat Vilvoorde vandaag de dag te bieden heeft.

We wensen u veel leesplezier en een fijn verblijf in onze mooie Zennestad!

Back To Top