Skip to content

Jaarverslag Solikoop

04/05/2022

Een rechtvaardige prijs voor mensen met een beperkt budget, een correcte solidaire prijs voor andere klanten. Zo hanteren we ons tweeprijzenbeleid in onze solidaire buurtwinkels Het Perron, de mobiele kruidenier en De Savooi. Maar de werking omvat veel meer. Ontdek onze realisaties in ons jaarverslag.

Solikoop verkoopt verse groenten en fruit en basisproducten in solidaire buurtwinkels volgens het tweeprijzensysteem. Iedereen kan dus komen winkelen; wie solidair koopt, draagt bij aan het mogelijk maken van lage prijzen voor mensen in armoede. En dat doen we in de winkels van het Solikoop-netwerk, Het Perron in Kessel-Lo, de mobiele kruidenier in Leuven en De Savooi in Bierbeek.

Vorige week kwam een vrouw ons bedanken. Ze was al jaren afhankelijk van de voedselbedeling en kon het zich eindelijk eens permitteren om net zoals andere mensen te winkelen.
Winkelmedewerker

Maar de werking omvat veel meer. Zo werken we ook rond voedseloverschotten, zijn de winkels een ruimte voor ontmoeting, helpen we – wie daar nood aan heeft – met hun formulieren en verwijzen we door naar de juiste instantie.
Tenslotte kunnen de winkels niet bestaan zonder onze vrijwilligers.

Ik kende Het Perron niet, maar deze winkel heeft mijn hele leven veranderd. Eerst was ik hier vrijwilliger, maar ondertussen ben ik hier aan de slag. Ik leer elke dag bij. Als mijn contract straks afloopt, ga ik onmiddellijk solliciteren bij een andere supermarkt in Leuven.
Art.60-medewerker

Wil je meer weten?

Lees hier meer over onze realisaties in ons jaarverslag 2021.

Back To Top