Skip to content

40 jaar engagement: opbouwwerk blijft broodnodig

16/12/2023

Op 3 locaties in onze provincie kwamen we deze maand samen met partners, vrijwilligers en lokaal bestuur. Om stil te staan bij het feit dat opbouwwerk onontbeerlijk blijft. Helaas. Want uitsluiting en sociale ongelijkheid zijn de wereld nog steeds niet uit. Daarom blijven we strijden voor structurele verandering.
Ook kwamen we samen uit dankbaarheid: voor iedereen die zich mét ons dagelijks inzet voor een eerlijke samenleving.

“We zien mensen in generatie-armoede die via de sociale kruidenier hun weg terugvinden. Mensen in armoede kopen bij ons opvallend veel verse groenten en fruit. Zij willen even goed een gezonde levensstijl aanhouden, als de mogelijkheid zich aanbiedt. Via partnerschappen brengen we veel expertise samen om meer impact te hebben. De hulp van SAAMO om een trekkersrol op te nemen, was voor ons een gamechanger. Willen we ervoor zorgen dat mensen van dit aanbod gebruik kunnen blijven maken, dan zal steun vanuit het beleid nodig zijn.” – Karin Nelissen (coördinator Buurtwerk ’t Lampeke)

“Ik had nooit de aanvraag voor een renovatielening aangedurfd zonder hulp van SAAMO. Waarom? Door het vertrouwen dat ik heb in deze mensen die in onze wijk aanwezig zijn.” – Laëtitia (inwoner wijk Broek, Vilvoorde)

“De kracht van opbouwwerk is mensen samenbrengen. Ik heb opbouwwerk altijd ervaren als een bewuste wrijving die tot oplossingen moet komen.” – Hans Bonte (burgemeester Vilvoorde)

“Ik denk dat de gemeente geen betere partner had kunnen kiezen, want schoolopbouwwerk is het handelsmerk van SAAMO.” Maria Urbina (coördinator Huis van het Kind Zaventem)

Lees onze nieuwe brochure over toegang tot gezonde voeding

Back To Top