Skip to content

Goedkeuring voor 32 West-Vlaamse Zorgzame Buurten

01/02/2022

In het voorjaar 2021 lanceerde Vlaams minister Wouter Beke een projectsubsidie voor 100 Zorgzame buurten in Vlaanderen. Lokale besturen (maar ook zorg en welzijnsorganisaties) werden hierdoor uitgedaagd om hun sociaal beleid af te stemmen op het buurtniveau, dicht bij de bewoners. Deze oproep werd met veel enthousiasme onthaald. In totaal werden 114 projecten weerhouden, waarvan maar liefst 32 West-Vlaamse projecten.

Bruggen bouwen tussen welzijn en zorg

“We zijn fier te kunnen zeggen dat alle dossiers waar we bij betrokken zijn, het gehaald hebben. Opbouwwerkers Linde en Rubie zullen de komende twee jaar hun expertise vooral in Gemeente Wingene en Gemeente Zonnebeke inzetten en zo bruggen bouwen tussen welzijn en zorg, tussen vrijwilligers en professionals en tussen buurtbewoners onderling.”- Joke Dekoninck, teamverantwoordelijke van SAAMO West-Vlaanderen

Bijzondere aandacht gaat daarbij voor ons uit naar mensen in een kwetsbare positie die de weg naar hulp niet vinden of nood hebben aan sociaal contact. Die Zorgzame Buurten komen er niet vanzelf. Het vraagt om een langdurige, volgehouden inspanning van het lokaal bestuur als regisseur van deze partnerschappen.

We danken hierbij nog eens de pilootgemeentes Deerlijk en Moorslede voor de fijne samenwerking van de afgelopen jaren.

 

Benieuwd in welke gemeenten nog zorgzame buurten ontwikkeld zullen worden?

Check Zorgen voor Morgen

Back To Top