Skip to content

Zin om samen te werken?

word jij partner van SAAMO?

In samenwerken ligt onze kracht. Opbouwwerkers staan dicht bij mensen en de problemen waarmee ze te maken krijgen. Ze werken steeds samen aan oplossingen die breed inzetbaar zijn. De organisaties, netwerken en besturen waarmee we samenwerken zijn onmisbaar om te strijden voor een samenleving waarin er plaats is voor iedereen.

Een opbouwwerker van SAAMO staat tussen de mensen, heeft expertise om bevragingen te doen, om die te evalueren en om daar de essentie uit te halen. Van daaruit wordt gewerkt aan oplossingen. Er is ook ruimte om te testen wat werkt en wat niet. Wanneer we een project overnemen, dan is er dus een methodiek en een draaiboek en is alles tot in de puntjes operationeel.

-Ann Schellaert, diensthoofd Sociale Dienstverlening Avelgem

Actief in heel de provincie West-Vlaanderen

Tot vandaag werkte SAAMO reeds in 4 op 5 van de West-Vlaamse gemeenten aan één of meerdere initiatieven. Onze medewerkers zijn op heel wat verschillende plaatsen in de provincie actief. We werken zowel in de stad als op het platteland. Regelmatig sluiten we samenwerkingsovereenkomsten af met lokale besturen, een huisvestingsmaatschappij, een socio-culturele vereniging, …

Omdat buurtzorgcoördinator maar een deel van m’n opdracht is, was ik blij met de ondersteuning van SAAMO: voor de inhoudelijke achtergrond en de rugzak vol methodieken.

-Sofie De Cleer, Moorslede

Ook met de privésector is samenwerking mogelijk als er overeenstemming is op het vlak van visie en waarden.

Stefan Goemaere en Bruno Vermoesen
opbouwwerker Stefan en Bruno Vermoesen, projectcoördinator Papillon bij Bosch

Het sociale luik zit in het DNA van ons bedrijf. Het project Papillon, met zijn drie dimensies — economisch, milieu en sociaal — past perfect binnen onze context. Dat betekent niet dat we dit soort projecten uit barmhartigheid doen. SAAMO weet en aanvaardt dat we winst maken op dit soort activiteiten. Dat moet wel als we verder onderzoek willen doen en investeren in circulariteit. We hebben winstmarges nodig om ons bedrijf en dit soort projecten levend te houden.

-Bruno Vermoesen, projectverantwoordelijke voor Papillon bij Bosch

Expertise delen

Wil je samen met ons je lokaal sociaal beleid versterken of mee vorm geven aan innovatieve projecten voor mensen in een kwetsbare positie?

Bekijk wat we allemaal doen en neem contact op met de betrokken medewerkers.
Heb je meer interesse in een algemeen oriënterend gesprek over samenwerking? Geef ons een seintje via info.west-vlaanderen@saamo.be of +32 (0)50 39 37 71

Back To Top