Skip to content

Week van Verbondenheid

26/05/2023

De Langste Tafel

Organiseer jij een langste tafel?

van 26 mei tot 4 juni 2023

Met de Week van Verbondenheid nodigen Bond zonder Naam en SAAMO je uit om op te komen voor meer menselijke warmte en oprechte verbinding. Om muren te breken. Muren waarachter eenzaamheid schuilgaat en muren tussen mensen. We hebben jou dus nodig.

placemat week van verbondenheid

Doe mee aan De Langste Tafel

Samen eten verbindt mensen over grenzen heen. Met Langste Tafels verspreid over heel Vlaanderen brengen we mensen samen voor fijne ontmoetingen en echte gesprekken. Organiseer een etentje onder buren, in je vereniging, op het werk of schuif gewoon aan. We voorzien leuke placemats, affiches en een deurhanger om je activiteit bekend te maken.

Download gratis campagnemateriaal

Registreer jouw Langste Tafel

Heb je vragen?  Contacteer opbouwwerker Corrie De Ruijter

Langste Tafels in West-Vlaanderen

We merken dat heel wat gemeenten in onze provincie meedoen met de Week van Verbondenheid, en daar zijn we best trots op!

  • Brugge geeft op vrijdag 26 mei het startschot met ‘De Langste Stoel’.  Neen, geen tafel! De gemeente houdt vast aan hun succesformule in coronatijden om verbinding tussen buren te stimuleren. Wat is het concept?  Simpel. Zet een stoel voor de deur, nodig je buren uit om hetzelfde te doen en zet het weekend goed in samen met de hele straat.
  • In Roeselare kan je gans de week aanschuiven aan maar liefst 12 Langste Tafels! Bij sommige Langste Tafels kan je zelf ook wat lekkers meebrengen. Van Langste Tafel met koffie en taart tot een Langste Tafel met BBQ, tot een Langste Boekentafel, tot een Langste Tafel met toneelvoorstelling!  Op dinsdagnamiddag 30 mei organiseren SAAMO en FMDO in RSL Op Post De Langste Desserttafel. Breng je favoriete dessert mee om te delen met de andere aanwezigen. Wij voorzien koffie en thee!

Meer info: Katrien Laga

  • In Oostende kan je op woensdagnamiddag 31 mei smullen van pannenkoeken aan de Langste Tafel op het Cardijnplein.  SAAMO organiseert dit voor de tweede keer samen met OC De Blomme.

Meer info: Veerle Verslype

  • Zonnebeke nodigt haar inwoners uit om een deurhanger met leuke boodschap of een ingekleurd exemplaar aan deurklink van de buren te hangen op vrijdag 26 mei, dag van de buren. In elke deelgemeente installeert ze ook een gezellig ingeklede Langste Tafel. De gemeente zorgt voor randanimatie en ook de buurtbakfiets komt op bezoek met een kleine traktatie.

Meer info: Rubie Derutter

  • Op vrijdagnamiddag 2 juni nodigen we samen met huisvestingsmaatschappij WoonWel de bewoners van de slachthuiswijk in Westkerke uit voor een koffietje met gebak.

Meer info: Katrien Laga

  • Ook in Diksmuide, Izegem en Dadizele staan er activiteiten gepland tijdens de Week van Verbondenheid.

Ontdek alle Langste Tafels, schuif aan en eet mee

Back To Top