Skip to content

Buurtwerk in Pollarewijk gaat van start met radio- en tv-show ‘De Blokbusters’

04/07/2021

‘De Blokbusters’, een online radio- en tv-show voor en door de buurtbewoners van de Pollarewijk.

Inwoners van de Pollarewijk – ook bekend als ‘de blokken’ – konden er verzoekjes aanvragen en wie een verhaal of anekdote wou delen, kon plaatsnemen aan de microfoon. Dat deden onder meer Danny, de uitbater van frituur Smulboetiek, en Jonathan, die op 1 juli tien jaar was geworden en zijn skills op de step mocht tonen. Er werd voor hem ook ‘happy birthday’ gezongen. Alles was ter plekke of via www.blokbusters.tv te volgen. “Dit was eigenlijk het officieuze startmoment van ons buurtwerk in de Pollarewijk”, vertelt schepen Henri Evenepoel (Open Vld).

Onze nieuwe voltijds buurtopbouwwerker Manon Vanderpoorten ging er enkele weken geleden aan de slag en maakte al met heel wat bewoners kennis. ‘De Blokbusters’ is het eerste grote event om de inwoners samen te brengen. Het is ook meteen een mooie samenwerking tussen de stad en de drie partners die voor ons het buurtwerk in handen nemen, namelijk Samenlevingsopbouw Oost-Vlaanderen, PIN vzw en Ninove Welzijn.

“Het is de bedoeling om bij de inwoners te luisteren wat er leeft in de wijk en om in samenspraak met hen te bekijken wat we kunnen doen om het samenleven er te verbeteren”, vertelt buurtopbouwwerker Manon. De buurtwerking in de Pollarewijk spreidt zich ook uit over de Burchtdam, Brusselstraat en de ‘Achturenwijk’ aan de Brusselsesteenweg.

Buurthuis

In de Pollarewijk is er sinds kort een buurthuis, in de Nijverheidslaan 12. Daar zullen allerlei activiteiten georganiseerd worden en kunnen inwoners samenkomen. “We huren hiervoor een appartement van sociale huisvestingsmaatschappij Ninove Welzijn. De bedoeling is om mensen via het buurthuis bij elkaar te brengen. We plannen er ook kleine infomomenten”, aldus ManonManon krijgt later dit jaar een nieuwe collega, die de rol van toeleider opneemt. Samen gaan ze in gesprek met de inwoners van de buurt, en verbinden ze mensen. Ze luisteren ook waar de noden liggen en brengen inwoners in contact met stadsdiensten of externe partners.

‘De Blokbusters’ bezochten Ninove door een samenwerking van de stad, cc De Plomblom, Ninove Welzijn, Samenlevingsopbouw Oost-Vlaanderen en PIN vzw.

 

Back To Top