Skip to content

Iftar vanuit uw kot

28/05/2020

Naar aanleiding van Erfgoeddag, dit jaar met het thema ‘De Nacht’, ging Erfgoedcel Meetjesland op zoek naar boeiende nachtelijke tradities en gebruiken.

 

Via de Turkse Multiculturele Vereniging Zelzate VZW kwamen ze al snel uit op de Iftar, of het breken van de vasten tijdens de ramadan. Na zonsondergang komen moslims samen om te genieten van een lekkere maaltijd, het is een warm ontmoetingsmoment met buren, vrienden en familie. Op Erfgoeddag zou de Turks Multiculturele vereniging iedereen uitnodigen om met deze traditie kennis te maken.

 

De coronacrisis strooide helaas roet in het eten! Erfgoedcel Meetjesland, Samenlevingsopbouw, Turkse Multiculturele Vereniging Zelzate, Agentschap integratie en inburgering en Cultuurraad Zelzate lanceerden daarom een alternatieve actie: ‘Iftar vanuit uw Kot’.

 

 

De Iftarpakketten bevatten ingrediënten om zowel een typisch Turks als Belgisch recept te maken. Een manier voor moslims om Iftar ‘vanuit hun kot’ te beleven, maar ook een kans voor niet-moslims om kennis te maken met deze eeuwenoude traditie. Al kokend leren beide gemeenschappen elkaar beter kennen! Via foto’s en filmpjes op sociale media delen mensen hun ervaringen en zijn zo, althans virtueel, verbonden.

 

Bovendien waren de pakketten betaalbaar voor iedereen. Wie meer wilde geven, kon een vrije bijdrage doen voor Lichtpunt VZW. Dit bracht een royaal bedrag op van meer dan 1000 euro! Bedankt aan iedereen voor de mooie bijdragen!

 

De actie gemist?
Download het Iftar tijdschrift en ontdek culinaire weetjes, receptjes en leer meer over de Iftar traditie!
Deel je ervaringen op sociale media met #IftarZelzate.

 

 

 

Bron: www.comeet.be

Back To Top