Skip to content

Huldiging Duurzame Helden in Denderleeuw

10/10/2022

Op zaterdag 24 september werden de 10 duurzame helden officieel gehuldigd en in de bloemetjes gezet ter ere van de Week van de Duurzame Gemeente. Deze helden zetten zich in voor Denderleeuw, elk op hun manier, en werden de afgelopen week in de kijker gezet. Ze werden warm onthaald en kregen een ‘heldenpakket’.

Als hoogtepunt en afsluiter van de Week van de Duurzame Gemeente, van 18 tot 25 september, werden zaterdag 24 september tien duurzame helden officieel gehuldigd en in de bloemetjes gezet. Deze lokale duurzame helden zijn mensen die zich engageren in groep, als individu of voor een organisatie en zich, (on)rechtstreeks, inzetten voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen. Stuk voor stuk dragen deze mensen hun steentje bij om Denderleeuw duurzaam te maken op hun eigen mooie manier. We hopen dat ze onze burgers inspireren om zelf ook hun steentje bij te dragen waar het kan. Bedankt helden en doe zo verder zou ik zeggen De helden ontvingen een ‘heldenpakket’ als bedanking voor hun dagelijkse inzet – Schepen van Gelijke Kansen Sofie Renders.

Laat niemand achter

Dit jaar stond de Week van de Duurzame gemeente in het teken van armoede met als slogan ‘Laat niemand achter’. Dit thema is helaas vandaag actueler dan ooit. Veel mensen hebben te maken met armoede, ook in Denderleeuw. Voor sommigen is dat noodgedwongen al jaren hun situatie. En door de huidige stijging van de energieprijzen zullen we dit allemaal beginnen voelen. Het is daarom belangrijk om zorg te dragen voor elkaar, voor de mensen in je buurt bijvoorbeeld. Samen staan we sterk en zetten we ons in voor gelijke kansen voor iedereen. Er zijn in onze gemeente gelukkig heel wat initiatieven waar mensen hulp kunnen krijgen of zich als vrijwilliger voor kunnen inzetten. We bundelden al deze tips op onze website. Binnenkort is het ook dag van de Armoede en zullen we het thema nogmaals in de kijker zetten – Schepen van Gelijke Kansen Sofie Renders.

17 SDG’s

De Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de VN zijn een handige leidraad om te weten hoe je duurzamer kan leven. Dat gaat niet alleen over klimaatactie en duurzame energie, ook andere thema’s horen onder ‘duurzaamheid’ thuis zoals gendergelijkheid, geen honger, proper water en vrede. Als Lokaal Bestuur en duurzame gemeente proberen we deze doelstellingen steeds in het achterhoofd te houden. Samen moeten we ons steentje bijdragen voor een duurzame, inclusieve samenleving – Schepen van Duurzaamheid Andy Depetter.

Duurzame helden 2022

Op Facebook en op de website van Denderleeuw hebben onze burgers het al kunnen lezen, maar dit zijn de Duurzame helden van 2022: Mieke Deblaere is vrijwilligster bij Rap op Stap, Olga Lakovlieva organiseerde de inzamelactie voor Oekraïne, Regina Valeeva werkt als buddy 2/2 bij het OCMW, Volodomyr Bielaiev werkt als polyvalent medewerker voor Denderleeuw, Myleen Geeraerts en Carine Saeijs zetten zich in voor menstruatiearmoede, Freddy Schoonjans geeft fietslessen voor volwassenen, Griet De Vuyst en Mary Oluwatayo zetten zich in voor De Wissel en de Speelgoedruilbeurs en ten slotte Carrefour Denderleeuw die meedoet aan ‘Too Good To Go’. Bedankt helden voor jullie inzet. – Schepen van Duurzaamheid Andy Depetter

Mary Oluwatayo – Opbouwwerker Denderleeuw

 

Bron: Persbericht Denderleeuw 24 september 2022

Back To Top