Skip to content

Bewoners dromen van een groene, warme, open Prinskouter

21/02/2020

De voorbije drie jaar trokken opbouwwerkers Annelien en Stijn rond in de Prinskouter. Via buurtbabbels, ontmoetingsactiviteiten en een heuse ‘LOVE Prinskouter campagne’ leerden buurtbewoners elkaar en hun wijk beter kennen. Ze kregen de kans om mee te dromen over de toekomst van de Prinskouter. Deze dromen werden gebundeld in een buurtrapport. Dit rapport werd onder grote belangstelling donderdagavond in aanwezigheid van de burgemeester en buurtbewoners voorgesteld.

 

De boodschap van de buurt naar de stad is duidelijk, ze willen samen werken rond de thema’s wonen, ruimte, mobiliteit en warme samenleving. ‘De buurtbewoners stonden ons enthousiast te woord en hadden veel ideeën over hun buurt’ vertelt Annelien Colson, opbouwwerker bij Samenlevingsopbouw Oost-Vlaanderen. Het is duidelijk de wijk telt veel uitdagingen maar er liggen heel veel kansen om er samen uit warme, open, groen wijk van te maken.

 

Het groen zit verstopt in onze wijk. Vervang de betonnen muur in bv. de Opgeëistenstraat door een afsluiting waar je kan doorkijken en je creëert direct zichtbaar groen.

 

‘Dit buurtrapport is zeker niet het einde maar net een start voor de verdere dialoog’ aldus buurtbewoonster Ellen. De buurt had dan ook een duidelijk vraag naar de stad om samen in dialoog te gaan over de het rapport. De burgmeester nam met veel belangstelling het rapport in handen en beloofde alvast om de dialoog met de buurt verder te zetten.

 

Maarten d’Hoop, Geertje Franssen en Corine Minous Vanderhelstraeten brachten de Prinskouter in beeld voor Samenlevingsopbouw.

 

> Lees het artikel op Het Laatste Nieuws

> Meer over het project Duurzame® Prinskouter op maat

 

Beeld: Lieke D’hondt

Back To Top