Skip to content

Woonzaak: wonen is een zaak van iedereen

06/06/2023

Kunnen thuiskomen. Voldoende budget hebben om het dak boven je hoofd te kunnen betalen. Genoeg geld over hebben om de energierekeningen te kunnen betalen, of gezond eten, of een sociaal leven. Iedereen wil  betaalbaar, kwaliteitsvol, aangepast en met voldoende zekerheid kunnen wonen, niet?

In Vlaanderen is dit nog steeds niet vanzelfsprekend. De wachtlijsten voor sociale woningen zijn lang, op de private huurmarkt worden mensen geconfronteerd met panden van slechte kwaliteit en hoge woonkosten.

De Woonzaak is een collectief van organisaties, waaronder SAAMO, die pleit voor een fundamenteel rechtvaardig woonbeleid in Vlaanderen. Niet enkel door mensen te informeren, maar ook door actie. De Woonzaak diende een klacht in tegen het Vlaamse woonbeleid bij het Europees Comité voor sociale rechten van de Raad van Europa. De klacht werd in juli 2022 ontvankelijk verklaard. Meer over de klacht, de procedure en het vervolg lees je hier.

Wil je de Woonzaak steunen in de strijd voor betaalbaar en degelijk wonen voor iedereen? Doneer, volg hen op TwitterFacebook of Instagram en schrijf je in voor de nieuwsbrief op de website.

Omdat wonen een grondrecht is.

Back To Top