Skip to content

Week van Verbondenheid 2023

26/05/2023

Van 26 mei tot 4 juni organiseren SAAMO en Bond zonder Naam voor de negende keer de Week van Verbondenheid. Ook de gekende Langste Tafels staan opnieuw centraal in de vele georganiseerde activiteiten. Deze Tafels zijn hét symbool van de Week van Verbondenheid tegen eenzaamheid en uitsluiting. Het thema dit jaar is ‘sloop muren tussen mensen‘.

Langste Tafel Zeebrugge

Schuif mee aan de Langste Tafel

Op www.weekvanverbondenheid.be vind je alle Langste Tafel-activiteiten van dorpsrestaurants, scholen, bedrijven, woonzorgcentra, verenigingen, buurthuizen … Van samen pannenkoeken eten tot een buurtfeest, een spaghetti-avond, een collegalunch …  Het gaat om samen gezellig eten delen aan een lange tafel met fijne gesprekken en veel menselijke warmte en solidariteit.

Heel wat gemeenten in onze provincie doen mee met de Week van Verbondenheid, en daar zijn we best trots op! Hieronder enkele Langste Tafels die SAAMO West-Vlaanderen mee organiseert en waar je meer dan welkom bent.

Langste Tafel in RSL Op Post in Roeselare

In Roeselare kan je de hele week aanschuiven aan maar liefst 12 Langste Tafels! Bij sommige Langste Tafels kan je zelf ook wat lekkers meebrengen. Van Langste Tafel met koffie en taart tot een Langste Tafel met BBQ, tot een Langste Boekentafel, tot een Langste Tafel met toneelvoorstelling!

Op dinsdagnamiddag 30 mei organiseren SAAMO en FMDO in RSL Op Post De Langste Desserttafel. Breng je favoriete dessert mee om te delen met de andere aanwezigen. Wij voorzien koffie en thee!

Contactpersoon ter plaatse is opbouwwerker Katrien Laga

Langste Tafel op het Cardijnplein in Oostende

In Oostende kan je op woensdagnamiddag 31 mei smullen van pannenkoeken aan de Langste Tafel op het Cardijnplein.  SAAMO organiseert dit voor de tweede keer samen met OC De Blomme.

Contactpersoon ter plaatse is opbouwwerker Veerle Verslype

Langste Tafel Nieuwe Stad Oostende

Langste Tafels in alle deelgemeenten van Zonnebeke

Zonnebeke nodigt haar inwoners uit om een deurhanger met leuke boodschap of een ingekleurd exemplaar aan de deurklink van de buren te hangen op vrijdag 26 mei, dag van de buren. In elke deelgemeente installeert ze ook een gezellig ingeklede Langste Tafel. De gemeente zorgt voor randanimatie en ook de buurtbakfiets komt op bezoek met een kleine traktatie.

Opbouwwerker Rubie Derutter gaat langs bij de Langste Tafel op woensdagnamiddag 31mei in Beselare

Langste Tafel in Westkerke (Oudenburg)

Op vrijdagnamiddag 2 juni nodigen we samen met sociale huisvestingsmaatschappij WoonWel de bewoners van de slachthuiswijk in Westkerke uit voor een koffietje met gebak.

Contactpersoon ter plaatse is opbouwwerker Katrien Laga

Ontdek alle Langste Tafels

Back To Top