Skip to content

Betoging tegen racisme | Brussel

24/03/2024

Zondag 24 maart 2024
Albertinaplein, Brussel-Centraal – station

10u00 – afspraak Sint-Pieterstation
10u40 – we nemen de trein naar Brussel
12u00 – start nationale betoging
13u30 – concert

2024 kan het jaar worden waarin extreemrechts doorbreekt. Boodschappen van haat worden steeds meer als ‘normaal’ beschouwd. En het blijft niet bij woorden. Discriminatie is een dagelijkse realiteit, ook van veel mensen in de buurtwerken en projecten. Eén op zes bedrijven discrimineert op basis van vermeende afkomst of huidskleur. Ook het fysieke geweld neemt toe. Moskeeën, synagogen en grafstenen worden beschadigd. Dit valt niet goed te praten.

Iedereen gelijke rechten

Racisme en discriminaties verdelen onze samenleving in A- en B-burgers. En wat ons verdeelt, maakt ons zwakker. Wij vechten tegen discriminatie, want rechten voor allen en gelijke behandeling zouden normaal moeten zijn. Hoe meer kwalitatieve jobs, woningen, scholen en wijken er zijn voor iedereen, hoe minder kans discriminatie krijgt. Hoe meer gelijke rechten, hoe minder kans op discriminatie en uitbuiting.

Samen tegen racisme

Samen pakken we racisme en discriminatie aan op de werkvloer, in scholen en wijken. We willen antiracistische lessen op school en op het werk. We willen een overheid die racisme en discriminatie voorkomt, actief opspoort en de nodige sancties neemt tegen wie discrimineert.

Laat jij mee jouw stem horen?

Kom mee in actie op zondag 24 maart 2024 in Brussel. We gaan samen naar Brussel met de trein.

Back To Top