Skip to content

#Recht op betaalbaar wonen #Geen enkel mens op straat

24/06/2022

Derde actiedag RECHT OP SOCIALE HUISVESTING vrijdag 24 juni van 16:00 tot 18:00 uur aan de Gentse stadshal.

Sociale huisvesting ligt aan de basis van betaalbaar wonen. In Gent staan er meer dan 10.000 unieke gezinnen op de wachtlijst voor een sociale woning. Door renovatie en verkoop van sociale woningen wordt het jaarlijks erger. Op een paar jaar tijd zijn er meer dan 2000 bijkomende wachtende gezinnen.

Daarom brengen we op vrijdag 24 juni concrete vragen en eisen van sociale huurders en middenveld onder de aandacht. We gaan in gesprek met sociale huisvestingsmaatschappijen en beleidsmakers.

PROGRAMMA:

Wat zal de impact zijn van de fusie op de sociale huisvesting? Wat moet er gebeuren om verlies van sociaal patrimonium tegen te gaan? Wat gaat WoninGent doen om als grote nieuwe Gentse woonmaatschappij te zorgen voor een klantgerichte dienstverlening en transparantie communicatie?

 

Een gesprek met Marc Heughebaert (voorzitter WoninGent), Trui Maes (Samenhuizen vzw, woonexpert), Romain Neirynck (sociale huurder, VIVAS) en Koen Van der Jeugt (SVK Gent).

Moderator: Steven Vanden Bussche (Apache)

Waarom is sociaal wonen zo belangrijk in een stad als Gent? Over de rol en betekenis van sociale huisvesting.

 

Een gesprek met Christophe Peeters (Voorzitter Gentse gemeenteraad), Hugo Beersmans (Woonzaak), Magda Baeck (Arsenaalsite), Peter Heirman (Netwerk tegen Armoede), Maxim Veys (Vlaams parlementslid, Vooruit), Erik Kellens (sociale huurder, lid Gentse woonraad) en Simon Allemeersch (onderzoeker UGent en sociaal activist).

Moderator: Noël Callebaut

Muziek wordt gebracht door Ramble.

We bouwen doorlopend verder aan het Woondroomhuis en nodigen deelnemers uit om in gesprek te gaan met mekaar aan de Woondroomtafel.

Jij komt toch ook !?

 

 

Back To Top