Skip to content

Bewoners Scandinaviëstraat ontevreden over “oplossing” voor hun mobiliteitsprobleem

03/06/2024

Vorige week kondigde schepen van mobiliteit Filip Watteeuw aan dat de bushalte aan Scandinaviëstraat vanaf augustus opnieuw wordt bediend. Een kleine mijlpaal voor de bewoners van de appartementsblokken. Toch is dit niet de oplossing die zij beoogden met hun reeds gevoerde actie, petitie en talloze mails naar de bevoegde schepen, lokale politici en Vlaams minister van mobiliteit.

De eis is duidelijk: De bewoners willen hun rechtstreekse verbinding naar Dampoort terug en zij vragen hierbij de (tijdelijke) hulp van de stad. Ze willen hierbij niet wachten tot de nieuwe Vlaamse Regering gevormd is.

Verschillende politici betuigden reeds hun steun aan de bewoners door aanwezigheid op een van de acties. Joris Vandenbroucke (vooruit), Steven De Roo (CD&V) en Sonja Welvaert (PVDA) stelden zelfs vragen tijdens de commissie mobiliteit. Dat stemde de bewoners hoopvol. Maar nu het tijdelijk herinvoeren van de bushalte de enige oplossing lijkt, zijn de bewoners erg teleurgesteld en gefrustreerd.

Stad Gent verwijst naar een studie van De Lijn die aantoont dat de bewoners het meest gebaat zijn bij een verbinding tot in het centrum van de stad, maar dat staat haaks op hun specifieke eis. De meest logische oplossing is voor hen dat de terminus van bus 6 wordt verplaatst naar Dampoort-station. Op die manier is er een verbinding met Dampoort én het centrum.

De bewoners dringen er bij de stad dus opnieuw op aan om de eindhalte van bus 6 te verplaatsen naar Dampoort en dit aanbod zelf te financieren tot er een oplossing is gevonden met de toekomstige minister van mobiliteit.  Zij hopen dat de lokale mandatarissen hen niet in de steek laten.

uit HLN van donderdag 30/5/2024

 

 

Back To Top