Skip to content

Project | Burgerbegroting Krottegem

Project
Burgerbegroting Krottegem
Burgerbegroting Krottegem
Caravansessie Burgerbegroting
Burgerbegroting Krottegem

Welke projecten kunnen jullie buurt beter maken? Die vraag stelt het stadsbestuur van Roeselare aan de 7.500 inwoners van de wijk Krottegem. Sinds jaar en dag is dit een wijk met een industrieel karakter en een bloeiend verenigingsleven.

Een investering van €200.000 voor de wijk

Vanaf september 2022 start de burgerbegroting in Krottegem. Met een budget van €200.000 kunnen de bewoners van deze wijk in Roeselare zelf kiezen welk project ze willen realiseren in de buurt. Want de inwoners kennen de noden van hun buurt het best.

We willen de band tussen de wijkbewoners en het stadsbestuur versterken. Door de oprichting van onder andere wijkfora en wijkbabbels staan we samen aan het stuur. Met de burgerbegroting tillen we dat nog eens naar een hoger niveau. Elke Krottegemnaar telt, spreekt en doet mee!

– Johanna Wybo, wijkwerker van Krottegem

Het project verloopt in verschillende stappen:

  • Stap 1: Alleen of samen met buren, sympathisanten of verenigingen kunnen ideeën ingediend worden.
  • Stap 2: Er wordt bekeken hoe deze ideeën tot projecten kunnen uitgewerkt worden.
  • Stap 3: De buurt kan stemmen op de projecten die ze het liefst willen laten uitvoeren.
  • Stap 4: Projecten met de meeste stemmen worden gerealiseerd tussen zomer 2023 en zomer 2024.

Groen, ontmoeting en verbinding

Na een succesvol traject in de wijken Groenpark-Meiboom in 2021 en 2022, is het nu de beurt aan Krottegem. Uit eerder onderzoek bleek dat de Krottegemnaar wakker ligt van een gebrek aan groen, ontmoeting en verbinding. Daarom zijn deze thema’s het onderwerp voor de burgerbegroting. Maar hoe de inwoners dat verder invullen, daar blijven ze helemaal vrij in.

Om de inwoners kennis te laten maken met het project trekt de Stad met een caravan door de wijk. Bezoekers en passanten kunnen dan meteen ook hun ideeën delen.

Burgerbegroting: iedereen beslist mee!

SAAMO West-Vlaanderen ondersteunt het project en zet z’n expertise in, zodat ook moeilijk te bereiken burgers de kans krijgen om mee te doen.  Een klankbordgroep van geëngageerde burgers en verenigingen volgt het project op. Tegen april 2023 is de burgerbegroting gefinaliseerd en kan er overgegaan worden tot de uitvoering van de gekozen projecten.

Meer over de burgerbegroting

Back To Top