Skip to content

Documentaire ‘Rabot’ met gesprek | Filmhuis De Klappei

17/10/2022

Rabot

Maandag 17 oktober 2022 | 19u00 (deuren) | Filmhuis De Klappei

De documentaire ‘Rabot’ vertelt het verhaal van een sociaal woonblok in Gent dat tegen de vlakte moet. Mensen die nergens anders een woning vonden, kregen er voorlopig een plaats. Een klein dorp in de hoogte waar onverschilligheid hoogtij viert. Zowel de bewoners als het gebouw moeten weg, het einde van een woelig tijdperk. We volgen een aantal bewoners tijdens de laatste maanden van hun leven in de woontoren. Een raamvertelling over liefde, eenzaamheid en armoede in het hart van de Westerse samenleving.

Ook in Antwerpen leveren heel veel mensen een dagelijkse strijd om een degelijke en betaalbare woning te vinden of te houden. Voor wie wil stof voor een stevige babbel na de film dus, over het recht op wonen en over solidariteit.

De documentaire is van Christina Vandekerckhove. De documentaire is van 2017, in Gents dialect gesproken en Nederlands ondertiteld.

SAAMO presenteert deze documentaire naar aanleiding van 17 oktober, Internationale dag van verzet tegen armoede en sociale uitsluiting. Dit jaar vragen we aandacht voor het thema Wonen.

Datum: 17 oktober 2022
Deuren: 19u00
Start programma: 19u30
Locatie: Filmhuis De Klappei, Klappeistraat 2, 2060 Antwerpen, www.klappei.be

 

Back To Top