Ga naar hoofdinhoud
40 Jaar Opbouwwerk

40 jaar opbouwwerk, 40 jaar engagement

Opbouwwerk, dat is verbinden en strijden. Al 40 jaar lang. Samen uitsluiting aanpakken. Bouwen aan een samenleving voor iedereen. Doe de quiz, ontdek onze realisaties en lees “Wij zijn SAAMO”.

Steven, Ervaringsdeskundige In De Armoede En Sociale Uitsluiting

Word een deur in de muren van uitsluiting: vijf tips

“Besef dat we deuren kunnen zijn in de muren waar mensen op botsen”, zei één van onze vrijwilligers onlangs. We inspireren je graag met vijf tips.

Open Brief Meerstemmigheid

Maatschappelijke organisaties in Vlaanderen slaan alarm: “het ene hellend vlak na het andere”

Dat organisaties binnen welomlijnde kaders zelf hun thema’s kiezen, garandeert dat ze inspelen op de noden van de burgers die ze samenbrengen. Door de vinger aan de pols te houden bouwen ze expertise op, waardoor ze een geknipte partner zijn voor overheden.

Standpunt SAAMO Oorlog Palestina

SAAMO aan de kant van slachtoffers

Er is een oorlog aan de gang die heel dichtbij komt. Hoe onze samenleving omgaat met de slachtoffers van de oorlog tussen Israël en Hamas, bepaalt hoe mensen zich hier voelen. Daarom spreken we ons uit over de oorlog die momenteel woedt.

Bruggen Naar Werk - Lidl

Mijn zoektocht naar een job met Bruggen naar werk | de weg naar de supermarkt

Hoe is het om werk te zoeken in een land waarvan je de taal nog niet kent? Iemand* van Bruggen…

Dag Van Verzet Tegen Armoede

17 oktober: Werelddag van Verzet tegen Armoede

Twee belangrijke thema’s dit jaar zijn werk en wonen. De oplossingen om wonen betaalbaarder te maken en om in te zetten op waardig werk voor iedereen zijn er. Hoog tijd voor actie.

Opbouwwerkers Sara En Ousmane

Hoe kan het OCMW een motor zijn van armoedebestrijding?

Interview met opbouwwerkers Ousmane en Sara in het kader van de studiedag op 17 november. Schrijf je snel in!

Nieuws En Reacties Uit De Wooncafés

Betaalbaar huren voor ‘net-niet’ mensen in Antwerpen | nieuws en reacties uit de Wooncafés

In de Wooncafés van SAAMO komen Antwerpenaren samen die beter willen wonen en oplossingen zoeken. Tijdens een Wooncafé zoeken we…

Reuzin Saamolina

Borgerhout heeft een nieuwe reuzin

Een 30-tal vrijwilligers van buurtwerk Borgerbaan bouwden de afgelopen 7 maanden aan een nieuwe reuzin. Op zaterdag 23 september wandelt…

Iedereen Beschermd Actie Grondwettelijk Hof

We wonnen. Tijd voor feest.

Het Grondwettelijk Hof oordeelde dat verschillende wijzigingen die de Vlaamse Regering aanbracht aan de Vlaamse sociale bescherming ongrondwettelijk zijn. Dat…

Samen Op Straat Antwerpen Gesprek Met Politie

Jongeren van Samen op straat Kiel praten met politie

Wat wou jij altijd al weten van de politie maar durfde je hen nog nooit vragen? Op zondag 21 mei…

Heimweefestival © Tom Cornille

(H)oorzine Heimwee

Wat voel jij als je de bloesems van sinaasappelbomen ruikt? Kan je straatstenen zien en terugdenken aan een andere plaats…

Ontdek wat SAAMO doet in de stad Antwerpen

Met ervaring en expertise sinds 1983 bouwt SAAMO in Antwerpen mee aan een samenleving waarin er plaats is voor iedereen. Medewerkers en vrijwilligers van SAAMO brengen mensen die uitsluiting ervaren samen. Ze werken met hen en partners aan concrete oplossingen. Maak hier kennis met het innovatief projectwerk, het geëngageerd buurtwerk, de ambitieuze modellen, de dagelijkse activiteiten en de campagnes in Antwerpen.

Op de agenda

Antwerpse Parlee | sociale bescherming

05/12/2023

Dinsdag 5 december 2023 19u00 – 21u30 (deuren 18u30) AMOR, Turnhoutsebaan 288, 2140 Borgerhout gratis in samenwerking met De Roma…

Zin Om Stage Bij Ons Te Doen?
Doe je mee?

Word vrijwilliger of kom stage doen

Buurtwerken en projecten draaien niet op medewerkers alleen.

Zoek je vrijwilligerswerk in jouw buurt? Buurtwerken en projecten kunnen altijd de hulp gebruiken van actieve buurtbewoners. We zoeken onder andere vrijwilligers om Nederlands te oefenen, onthaalvrijwilligers, vrijwilligers om mee huurwoningen te zoeken en vrijwilligers voor Koffie & formulieren. Kom langs en we bekijken samen waar jouw talenten liggen.

Of heb je interesse om stage bij ons te doen? Bekijk dan hier ook onze beschikbare stageplaatsen.

Word vrijwilliger of kom stage doen
Partners
Doe je mee?

Partnerschappen met SAAMO

Uitsluiting aanpakken doe je niet alleen. SAAMO werkt samen met tal van partners. Heb je interesse om met ons samen te werken? Neem contact met ons op. Misschien kunnen we iets voor elkaar betekenen.

Word partner
Steun Ons
Doe je mee?

Steun ons

Zoek je andere manieren om SAAMO in Antwerpen te steunen? Dit is hoe je dat kan doen.

Ontdek hoe

“Mensen helpen je hier. Als ik wil weten of ik ergens recht op heb of ik heb een probleem, helpen mensen mij. Ik leer hier meer Nederlands door de toog te doen en met mensen te babbelen. SAAMO ’t Pleintje is zoals mijn thuis.”

Fatiha, vrijwilliger SAAMO 't Pleintje

“Onze strijd bestaat erin nooit op te geven. Iets proberen, en als je ziet dat het niet werkt, de dag erna opnieuw proberen.”

Younes el Aboussi, vrijwilliger en ex-opbouwwerker

“Na mijn ongeluk zat ik lang thuis. In mijn zoektocht naar vrijwilligerswerk werd ik vaak geconfronteerd met wat ik niet meer kon. In SAAMO De Stek doe ik vrijwilligerswerk op maat van wat ik wel kan.”

Thierry, vrijwilliger SAAMO De Stek
Back To Top