Skip to content

Opinie: Het initiatief van de Vlaamse regering om jonge gezinnen te ondersteunen bij de aankoop van een woning in eigen streek, mist goede fundamenten.

31/08/2023

Opinie

 

Stijgende grond- en vastgoedprijzen drijven startende kopers weg uit hun bestaande netwerk. Om het probleem het hoofd te bieden komt de Vlaamse overheid met het Wies-decreet: een maatregel om jonge gezinnen te ondersteunen bij het kopen van een woning in eigen streek (wies). Elk van de 95 geselecteerde gemeenten kan tussen de 50 en 100 procent van de geschatte waarde van de bouwgrond betalen om zo de prijzen voor kopers te verlagen. Maar zullen woningen daardoor op de lange termijn goedkoper of net duurder worden?

Lees onze opinie in De Standaard, opgemaakt door Van Grond Los – Community Land Trust Leuven, Community Land Trust CLT Gent, Avansa Oost-Brabant, CAW Oost-Brabant, SAAMO Vlaams-Brabant, SAAMO Oost-Vlaanderen vzw, Samenhuizen vzw, Stad en Architectuur vzw, en Hugo Beersmans, ere-administrateur-generaal van Wonen Vlaanderen en Trui Maes die mee aan de grondslag ligt van de oprichting van CLT Gent en CLT Vlaanderen want CLT staat voor gemeenschappelijk wonen, verbinden en veerkracht.

Lees hier het artikel >>>>>>
Back To Top