Skip to content

Petitie gelanceerd ‘Stad Gent: Bespaar niet op schoonmaak’.

28/02/2024
Sinds september 2023 reduceerde Stad Gent het aantal schoonmaakopdrachten in scholen, musea en andere stadsgebouwen. Dit blijft niet zonder gevolgen. Schoonmakers staan onder zware stress, klaslokalen liggen er vuil bij, vuilbakken puilen uit… Of zoals een schoonmaker getuigt “De werkdruk ligt veel te hoog. Ik poets zo hard, maar de school lijkt nooit echt schoon te worden. Mijn werk blijft onzichtbaar.”
De werkdruk ligt veel te hoog. Ik poets zo hard, maar de school lijkt nooit echt schoon te worden. Mijn werk blijft onzichtbaar.

Samen met de onderwijsvakbonden, vakorganisaties voor schoonmakers en het collectief 8 maars Ghent, sloeg SAAMO Gent de handen in elkaar om deze situatie aan te kaarten.

Deze ochtend werd onder ruime persbelangstelling de petitie gelanceerd ‘Stad Gent: Bespaar niet op schoonmaak’.

3 eisen staan centraal:
> Draai de besparingen terug
> Garandeer een haalbare werkdruk voor schoonmakers
> Verhoog de schoonmaakfrequentie

De start van de petitieactie ging door aan de ingang van Het Spectrum, een van de vele Gentse stadsscholen. De actie kon op veel sympathie en ondersteuning rekenen van zowel personeel als leerlingen.

Eind deze week gaat De Belangenbond van SAAMO Gent opnieuw in gesprek met schepen Hafsa El-Bazioui om samen te zoeken naar oplossingen voor de schoonmakers.

De petitie in de pers
Back To Top