Skip to content

Woonzaakcaravan houdt halt in de Meubelfabriek in Gent op doortocht naar Europees Comité voor Sociale Rechten te Straatsburg

22/11/2021

Op 17 december start De Woonzaak (www.woonzaak.be), een samenwerkingsverband van 45 sociale organisaties, waaronder ook SAAMO, een juridische procedure op bij het Europees Comité voor Sociale rechten om een ambitieus Vlaams woonbeleid af te dwingen. Om de procedure kracht bij te zetten organiseren de partners van De Woonzaak in die week een caravantour door heel Vlaanderen. We bezoeken organisaties en initiatieven die al jaren het beste van zichzelf geven om het recht op kwaliteitsvol en betaalbaar wonen te realiseren. De Woonzaak on Tour reist elke dag door een andere provincie en houdt daar telkens een (coronaproof) publieksmoment.

Woonlied, slam poetry en boeiende woonverhalen

Ook in Gent komen we langs, meer bepaald in de Meubelfabriek in de Brugse Poort. Met het Woonlied, een heuse aanklacht in de vorm van slam poetry en veel boeiende sprekers en mensen die hun eigen lokale woonverhaal komen toelichten. Tegen welke drempels lopen ze aan op de woonmarkt en welke oplossingen zien ze om uit deze wooncrisis te geraken?

U bent welkom op deze publieke actie op dinsdag 14 december van 10.30 tot 13.30 uur in de Meubelfabriek, Meibloemstraat 18, Gent. U kunt daar toelichting krijgen bij de procedure die De Woonzaak opstart en wat het belang is voor mensen die slachtoffer zijn van de wooncrisis. Er zullen ook mensen zijn die hun eigen lokale woonervaringen met de pers kunnen delen.

Back To Top