Skip to content

Koffie & Formulieren start in de STEK

14/10/2022

Een grote groep in onze samenleving houdt het hoofd amper boven water. De rekeningen stapelen zich op. En daarbij ook de zorgen. Mensen in een kwetsbare positie hebben het vaak moeilijk om hun sociale rechten te bekomen. Veel mensen zien door de ‘rechtshalve’, ‘inzake’, ‘desbetreffende’, ‘aangaande’, de eigenlijke boodschap niet meer. Het Koffie & Formulieren-model helpt hen die administratieve knopen te ontwarren. En biedt hen daarbovenop warmte en een goed gesprek aan.

De opening van Kantine Bezemheide kondigt de opkomst van een sociale hub in Kalmthout aan. Een plek waar mensen in een kwetsbare situatie terecht kunnen. Naast een sociale kruidenier, een tweedehands kinderkleding- en speelgoedwinkel, Rap op Stap, LIGO, CAW is ook SAAMO aanwezig op de nieuwe site. Door de talrijke aanwezigheid van al die sociale spelers bouwt opbouwwerker Mika er een STEK op. En organiseren we er vanaf 22 september Koffie & Formulieren samen met het CAW en LIGO.

Tijdens de openingsuren van de sociale kruidenier zullen zij klaar zitten om te antwoorden op administratieve vragen (invullen van documenten, premie aanvragen, uitklaren van brieven, digitale ondersteuning bieden, …) of om gewoon een leuke babbel te hebben en elkaar te leren kennen. Opbouwwerker Mika staat hen om de week bij.

Wanneer er andere hulpvragen de kop opsteken, neemt het CAW dit verder op of verwijst het CAW hen door naar meer geschikte diensten. Daarnaast staat ook LIGO klaar om mensen met leervragen op te vangen. Zo kunnen bezoekers leren werken met ITSME, een mailadres aanmaken en andere vaardigheden versterken.

Zo willen we meer sociale bescherming creëren in Kalmthout. Oftewel: erop toekijken dat iedereen datgene krijgt waarop die recht heeft.

Weldra starten we ook in Wuustwezel en Zwijndrecht (i.s.m. Huis van het Kind) met Koffie & Formulieren. Op andere plekken zijn we bezig met de voorbereiding van de opstart. Meer info over het Koffie & Formulieren-model? Contacteer Anita Rimaux.

 

 

 

Back To Top