skip to Main Content

De STEK Zwijndrecht

Project
Maatschappelijk Opbouwwerk En Projecten In Provincie Antwerpen
Maatschappelijk Opbouwwerk En Projecten In Provincie Antwerpen

De STEK – Sterke zet voor sociale bescherming

Door het bos de bomen niet meer zien. Het is een ellendig, en helaas herkenbaar, gevoel voor mensen in kwetsbare posities. Voor hen creëren we laagdrempelige, veilige plekken, oftewel een STEK. Waar er ruimte is voor ontmoeting, vragen, vorming en ondersteuning. En waar mensen die uitsluiting ervaren zich welkom voelen. Van daaruit zoeken we samen naar structurele oplossingen voor meer welzijn en welvaart. Om te werken aan meer sociale bescherming richt SAAMO een STEK op in Burcht, een deelgemeente van Zwijndrecht.

Ontmoeten en leren

Een STEK is een open plek waar mensen in kwetsbare posities elkaar en lokale hulp- en dienstverleners kunnen ontmoeten. In een STEK is er ruimte om te leren. Waar nodig verwijzen we mensen door naar de gepaste hulp- en dienstverlening. Een STEK is geen vervanging voor die hulp- en dienstverlening, maar wel een bruggenbouwer tussen hulp en hulpzoekende. Samen denken we na over verbeterpunten in de dienstverlening. Onze bedenkingen en mogelijke oplossingen spelen we door naar het beleid. Zo creëren we met én voor mensen in kwetsbare posities meer en betere sociale bescherming.

Een STEK in jouw buurt?

SAAMO stampt over heel Vlaanderen en Brussel STEKKEN uit de grond. Wil je in jouw buurt of gemeente ook investeren in een STEK-werking? Interesse om mee onderbescherming aan te pakken? Contacteer Anita Rimaux!

 

 

Tools

SAAMO stopt niet bij de analyse. SAAMO werkt samen met wie uitsluiting ervaart en partners aan oplossingen.
Die oplossingen vertalen zich in modellen en aanpakken waar anderen mee aan de slag kunnen of die kunnen inspireren.
Bij de 'Tools' vind je draaiboeken, filmpjes en andere documenten waarmee ook jij uitsluiting kan aanpakken.

Maatschappelijk Opbouwwerk En Projecten In Provincie Antwerpen

de STEK – inspiratiebundel

Inspiratiebundel over de STEK

Nieuws & verhalen

Openstaande vacatures

Wij zijn steeds op zoek naar opbouwwerkers voor diverse projecten.
Geïnteresseerd? Bezorg ons tijdig jouw sollicitatie.

Sociaal werker de STEK Kalmthout en Wuustwezel

Regio provincie-antwerpen

Samenlevingsopbouw zoekt een gedreven opbouwwerker (m/v/x – 80 %) voor het uitbouwen van een STEK-werking in Kalmthout en Wuustwezel. Zoek je een maatschappelijk geëngageerde job? Leg je vlot contact met maatschappelijk kwetsbare mensen? Vind je het uitwerken van een nieuw project in een plattelandscontext een uitdaging? En ben je een…

Back To Top