Skip to content

‘De andere kant’ | podcast over discriminatie

Podcast De Andere Kant

Je kent het misschien wel, je solliciteert voor een job, maar wordt niet aangenomen. Je weet niet waarom. Is het omdat je niet over de juiste kennis beschikt? Of is het toch je naam of herkomst? En hoe bewijs je dat dan? We goten het in een podcast.

Deze podcastafleveringen werden gemaakt door jongeren met de steun van SAAMO en in samenwerking met de medewerkers van Kif Kif en Stampmedia.

De andere kant van het verhaal

Het project Be-wijs van SAAMO werkte 5 jaar samen met mensen die discriminatie ervaren. Wat kan je doen en welke oplossingen zijn er? Zes jongeren besloten hun ervaringen te delen en met een expert in gesprek te gaan. Hun gesprek is opgenomen en kan je beluisteren in afleveringen van de podcast ‘De Andere Kant’. Zo willen ze iets veranderen voor anderen met hun kant van het verhaal. Je kan de verhalen hier beluisteren en in je favoriete podcastapp. Ga op zoek naar ‘Radio SAAMO’.

Ayoub en Younes

Ayoub werkte als automonteur, maar van zijn ploegbaas kreeg hij enkel klusjes zoals poetsen en opruimen. Hoe slaagde hij erin om uiteindelijk toch banden te vervangen? Younes werkte als koerier. Zijn nieuwe collega’s spraken niet met hem. Toen hij teleurgesteld ontslag nam kreeg hij plots telefoon van de politie. Zij spraken met Nele Spaas van LEVL (toen Minderhedenforum).

Omar en Marwa

Maar niet alleen op de arbeidsmarkt is er racisme en discriminatie. Wat doe je als je op schoolreis in Portugal achtergelaten wordt door je leerkracht? Het overkwam Omar. Marwa kwam vaak te laat op school. Het kwam tot een gesprek met het CLB. Maar ze had een ander gesprek verwacht. Omar en Marwa spraken met Naima Charkaoui. Zij schreef het boek ‘Racisme. Over wonden en veerkracht’.

Soehaila en Michaela

Ook Soehaila kreeg met vooroordelen te maken. Tijdens haar studies deed ze een studentenjob. Ze vond haar job heel leuk en had fijne collega’s. Toch liep het gesprek met haar HR-verantwoordelijke helemaal fout. Hoe kwam dat? Ook in Michaela haar studentenjob liep het mis. Ze waren tevreden over haar werk maar haar baas vond dat er toch een ander probleem was. Zij gingen in gesprek met Rachida Lamrabet, juriste en schrijfster.

Wil je weten hoe deze verhalen aflopen? Kruip dan gezellig in je zetel met een warm dekentje en een lekker kopje thee en luister naar de podcast ‘De Andere Kant’.

Back To Top