Skip to content

Housing action day | Brussel

26/03/2023

housing action day

Zondag 26 maart 2023
15u00 -17u00
Brussel

Op zondag 26 maart trekken we naar Brussel voor de Housing Action Day, een nationale actie voor het recht op wonen.

Waarom?

Dagelijks ontmoeten wij mensen in de buurtwerken die slecht wonen, onbetaalbaar wonen of in woningen wonen die te klein zijn voor hun gezin. Mensen met aflopende huurcontracten vinden zelfs met intens zoeken geen andere woning. De zoektocht van gezinnen op de private huurmarkt is hopeloos. Wachten op sociale huisvesting is niet realistisch.

De impact op de werksituatie, de gezondheid, de schoolresultaten en het inkomen van mensen is ontzettend groot. Maar ondanks jarenlange acties blijft er niets gebeuren. Met de Woonzaak volgen we een juridische procedure. Maar het is noodzakelijk om de burgers en middenveldorganisaties die al jaren oplossingen vragen, een gezicht te blijven geven.

Want niets doen, lost het ook niet op.

Praktisch

  • Op de website van Belgian Housing Action Day lees je meer over de actie en haar eisen om de wooncrisis aan te pakken. Hier vind je het FB-event van de actie.
  • Vanuit Antwerpen trekken er alvast verschillende organisaties met een delegatie naar Brussel om mee actie te voeren. Sluit jij of jouw organisatie graag mee aan? Contacteer mirjam.henkens@saamo.be voor meer info.

 

 

Back To Top