Skip to content

Iedereen op de Fiets | lerend netwerk

28/06/2022

Iedereen op de fiets

Dinsdag 28 juni 2022 | 9u – 14u | Leuven

Lees meer info en schrijf in.

Fietsen is toch het eenvoudigste vervoermiddel voor mensen met een beperkt budget? Het lijkt eenvoudig maar de praktijk is anders. Leren fietsen, toegang tot een betaalbare fiets, draagkracht om je fiets te laten herstellen of je fiets deftig en veilig stallen: het is niet voor iedereen een evidente zaak. SAAMO is één van de organisaties die uit eigen ervaringen, meewerkt aan het lerend netwerk Iedereen op de Fiets.

Wat?

Een inspiratiemoment met inzicht in de drempels én oplossingen voor inclusief en toegankelijk fietsgebruik.

Voor wie?

Voor ambtenaren, schepenen en organisaties uit o.a de welzijns- en mobiliteits- en sportsector. Zowel voor professionals die reeds fietsinitiatieven ondersteunen in hun gemeent, als voor zij die interesse hebben om één of meerdere initiatieven op te starten.

Door wie?

De Fietsschool, Herwin, Avansa regio Antwerpen, Beweging.net, Fietsberaad, Fietsschool Antwerpen, Mobiel21 en SAAMO bundelen binnen ‘Iedereen op de Fiets’ de krachten om fietsen toegankelijker te maken voor iedereen. Deze samenwerking kwam tot stand dankzij De Grote Versnelling, dit is een programma om fietsen te versterken in Vlaanderen.

SAAMO Dinamo in Deurne-Noord heeft een lange geschiedenis met het toegankelijk maken van fietsen. Ze schreven daar in 2015 deze publicatie over.

Meer info: Hafida Dalaa

Back To Top