skip to Main Content

SAAMO Dinamo

Buurtwerk
SAAMO Dinamo
SAAMO Dinamo

Bij mooi weer zitten we gezellig buiten in de Babbeltuin naast de kerk in de Van Dornestraat. © Iso800 voor SAAMO

SAAMO Dinamo

Bij mooi weer zitten we gezellig buiten in de Babbeltuin naast de kerk in de Van Dornestraat. © Iso800 voor SAAMO

SAAMO Dinamo

Bij mooi weer zitten we gezellig buiten in de Babbeltuin naast de kerk in de Van Dornestraat. © Iso800 voor SAAMO

SAAMO Dinamo

Kom langs om een koffie te drinken. © Iso800 voor SAAMO

SAAMO Dinamo is je buurtwerk in Deurne-Noord. SAAMO Dinamo bouwt mee aan een Deurne waarin er plaats is voor iedereen en niemand uitgesloten wordt. In een buurtwerk kan je tijdens de openingsuren terecht voor een babbel, een drankje of om de krant te lezen. Water, koffie en thee zijn gratis. Je kan er ook een computer gebruiken. Iedereen is welkom.

Een gezellig huis

In een buurtwerk ben je altijd welkom. Je kan een vraag stellen, maar je moet geen vraag hebben. Je bent welkom om iets te drinken of om buren te leren kennen. Je kan deelnemen aan activiteiten maar je kan er ook voor kiezen om dat niet te doen. Kom eens langs en ervaar het zelf.

Wat gebeurt er nog in SAAMO Dinamo?

Bekijk hier de folder met onze vaste activiteiten.

Open fietsatelier

Je fiets herstellen? Dan kan in ons fietsatelier. Elke maandag- en dinsdagavond. Meer info bij Hafida.

praktisch: Ten Eekhovelei 261, 2100 Deurne

Digi-tafel & Digi-leen

Heb je vragen over computer, smartphone of tablet? Wil je meer weten over e-mail, internet, bankieren, Itsme, Payconiq, phishing of QR-codes? Begrijp je de woorden niet? Vrijwilligers helpen je met al je vragen en twijfels. Kom langs om samen de digitale wereld te ontdekken.
Wil je een digi-buddy waarmee je op je eigen tempo aan de slag gaat? Je hebt zelf geen computer nodig, je kan bij ons een laptop gebruiken. Elke dinsdagvoormiddag. Meer info bij Zahid.

Soeperdeboere

Vrijwilligers koken samen een lekkere maaltijd voor de buurt. Iedereen is welkom om mee te komen eten. Elke dinsdagmiddag. Meer info bij Alicja & Joke.

praktisch: €2,5. Inschrijven is niet nodig. De vrijwillige kookploeg start om 9u30.

SAAMO Dinamo
© Walter Busschots voor SAAMO

Hoe meer ik in het buurthuis kwam, hoe meer ik een vrijwilliger hielp. Nadien ben ik ook gestart als vrijwilliger in Dinamo, omdat ik het zo fijn vond.”
Marc

Creatieve dinsdagen en craftivisme

Samen maken we leuke dingen voor onszelf en voor acties. We maken samen een planning op. Kom je mee doen?  Elke dinsdagnamiddag. Meer info bij Hafida.

Pretloket

Wil je iets leuk doen? Weet je de weg niet goed? In het Pretloket zoek je een leuke en goedkope activiteit of uitstap. Elke eerste dinsdag van de maand in de namiddag en ‘s avonds. Meer info bij Kim van Recht-Op vzw, 0485 02 62 63.

praktisch: CC Rix, De Gryspeerstraat 86, 2100 Deurne
Het Pretloket is een activiteit van Recht-Op vzw in samenwerking met Cinema Rix, Buurtsport, Bib Couwelaar, Huis van het Kind en SAAMO ‘t Pleintje.

Koffie & formulieren

Begrijp je een brief niet? Wil je hulp om een formulier in te vullen? Wil je bellen naar een dienst? Heb je een vraag? Samen lukt het wel. We drinken een koffie en de vrijwilligers helpen je graag verder. We zoeken samen een antwoord en verwijzen je door. Koffie & Formulieren in SAAMO Dinamo gaat door op donderdagvoormiddag. Meer info bij Alicja.
Koffie & formulieren is een samenwerking tussen CAW Antwerpen en SAAMO.

Open leersalon

Wil je een formulier leren invullen? Vind je werken met Smartschool moeilijk? Of wil je iets anders leren? Kom langs met je vraag. We zoeken samen een antwoord. Elke donderdagnamiddag. Meer info bij Lien van Ligo Antwerpen, openleersalon.deurne@ligo-antwerpen.be, 0487 84 56 28
Open leersalon is een activiteit van Ligo Antwerpen.

Wooncafé

Is wonen iets wat je bezig houdt? Vind je huren duur? Is je energiefactuur te hoog? Weet je niet welke organisatie jou kan helpen met jouw vragen over wonen? In de wooncafés hebben we het elke maand over een ander woonthema. Maandelijks op dinsdagavond. Meer info bij Christ’l en Jesse.

Praktisch: De volgende wooncafés gaan door op 26 april, 17 mei en 21 juni.

2-spraak

Wil je één uur per week Nederlands oefenen in duo? De vrijwilligers van 2-spraak zoeken jouw duo-partner. Elke dinsdagnamiddag. Meer info bij Chris Wouters, 0483 26 75 49, 2-spraak.dinamo@saamo.be en Hafida.

Zelfherstel fietsatelier

Samen met een vrijwilliger je eigen fiets herstellen. Elke vrijdagnamiddag en elke eerste zaterdagnamiddag van de maand.

Praktisch: vrijdag: Fietsatelier, Ten Eekhovelei 281, Deurne. Zaterdag: SAAMO Dinamo

Heb jij alle financiële steun waar je recht op hebt?

Kom langs voor een eerste kennismaking met De Budgetgidsen. Nadien kijk je samen met een vrijwilliger of je alle steun krijgt waar je recht op hebt. Samen maken jullie je administratie in orde zodat je zelf verder kan.  Maak telefonisch, via WhatsApp of aan het onthaal een afspraak voor een eerste gesprek met Alicja.

 

SAAMO Dinamo

“Dinamo is een belangrijke plaats voor mij. We komen samen om te babbelen en we krijgen info over allerlei zaken. Ik leerde hier Buurtsport kennen en nu ga ik zelfs zwemmen.”
Marie-José

Zin om te helpen?

Zoek je vrijwilligerswerk in jouw buurt? Een buurtwerk kan altijd de hulp gebruiken van actieve buurtbewoners en vrijwilligers. We zoeken onder andere vrijwilligers voor de wooncafés, het fietsatelier, 2-spraak of om mee te koken. Kom langs en we bekijken samen waar jouw talenten liggen. Maak een afspraak voor een gesprek met één van onze medewerkers.

Wat denk je van vakantie?

Iedereen verdient vakantie. Ook als je een beperkt budget hebt, kan je een daguitstap maken of op vakantie gaan. Als je boekt via ‘Iedereen verdient vakantie’ betaal je minder. Kom langs tijdens onze openingsuren. We kijken naar het aanbod en reserveren samen.

Wil je werken?

Ben je nu niet ingeschreven als werkzoekende? Twijfel je om werk te zoeken? We kijken samen wat jij graag wil en kan doen: werk zoeken, een opleiding of vrijwilligerswerk?
praktisch: Bel of mail met Allahmir of Zerin om een afspraak te maken.

Wil je Nederlands oefenen?

In SAAMO Dinamo kan je een duo-partner vinden via 2-spraak. Je kan ook tijdens onze gezellige activiteiten Nederlands oefenen. Bekijk samen met ons welke activiteit je leuk vindt en we zoeken iemand die dan met jou wil en kan praten. Meer info bij Hafida en vrijwilligster Chris Wouters 0483 26 75 49.

Wil je met ons meewerken aan ‘goed buurtwerk’?

Een buurtwerk draait niet op medewerkers alleen. Wil je mee denken en mee werken? Zo komen we regelmatig samen met ‘de vrienden van Dinamo’ om zaken te bespreken. Krijg je ook graag een uitnodiging? Laat ons iets weten. Meer info bij Joke.

Je ziet ons ook vaak op straat.

We gaan heel vaak de straat op. Je vindt ons terug op pleintjes met koffie of thee. Kom je iemand van ons tegen? Je herkent ons aan t-shirts of hesjes van SAAMO. Spreek ons dan aan. We zijn op straat om je te leren kennen.

Model De STEK

De Antwerpse buurtwerken van SAAMO werken volgens het model de STEK. Dit betekent dat je er mensen kan ontmoeten, dat je er leert, dat je er wegwijs gemaakt wordt en dat je er inzicht krijgt in hoe de samenleving werkt. Met deze aanpak en door samenwerkingen met tal van partners geven buurtwerken mensen meer greep op hun leven en kunnen ze aan structurele oplossingen werken.

Tools

SAAMO stopt niet bij de analyse. SAAMO werkt samen met wie uitsluiting ervaart en partners aan oplossingen.
Die oplossingen vertalen zich in modellen en aanpakken waar anderen mee aan de slag kunnen of die kunnen inspireren.
Bij de 'Tools' vind je draaiboeken, filmpjes en andere documenten waarmee ook jij uitsluiting kan aanpakken.

Filmpjes De Budgetgidsen

Infofilmpjes De Budgetgidsen

Met deze filmpjes bereiden we je voor op een respectvolle en gelijkwaardige samenwerking in een buddy-werking. Ze zijn interessant ongeacht het type duowerking waar jij in actief bent.

Op de agenda

Themasessie Iedereen op de Fiets | Betaalbaar fietsbezit en fietsherstel

21/04/2022

Donderdag 21 april 2022 | 9u30 - 12u | Antwerpen Lees meer info en schrijf in. Fietsen is toch het…

Sta op tegen racisme | zondag 20 maart

20/03/2022

Zondag 20 maart vertrekken we samen aan de buurtwerken. We gaan samen naar het Operaplein in Antwerpen en stappen dan…

Week van de vrijwilliger 2022

28/02/2022 - 05/03/2022

Maandag 28 februari tot zaterdag 5 maart 2022 Tijdens de openingsuren van de buurtwerken. UItsluiting aanpakken dat doe je niet…

Woonzaak on tour | ook in Antwerpen

16/12/2021

Op donderdag 16 december van 17u00 tot 18u30 kom Woonzaak langs SAAMO Dinamo in Deurne-Noord. Vanaf maandag 13 december gaat…

Nieuws & verhalen

Solidariteit Kronenburg

Solidariteit in de wijk Kronenburg | verhalen

Zag je deze tekening hangen? Nam je een kaartje of kreeg je er misschien één? Illustratrice Fatinha Ramos maakte deze…

Back To Top