Skip to content

Documentaire ‘De kracht van verbinding’ | samenwerking buurtwerk en geestelijke gezondheidszorg

20/11/2017

In en om Deurne ondersteunt De Vijver vzw zo’n 400 à 500 mensen met een beperking en/of autisme, hun gezin en hun netwerk. Veel Deurnenaars kennen diensten van De Vijver vzw. Maar ondanks het feit dat zoveel mensen met een beperking in Deurne terecht kunnen voor ondersteuning, komen ze weinig in contact met andere Deurnenaars.

Daarom startte De Vijver vzw begin 2016 een samenwerking met SAAMO ’t Pleintje en SAAMO Dinamo. In beide buurtwerken ging een halftijdse medewerker van De Vijver vzw aan de slag. In een kortfilm van zes minuten blikken de buurtwerken en De Vijver terug op het effect van één jaar samenwerken.

“Ik ben in Deurne gedropt. Ik kende Deurne niet.” zegt Orélie in het begin van de film. Zij, Sandra, Fred en Kurt leerden Deurne en andere Deurnenaars kennen via het buurtwerk. Ze vertellen over hun ervaringen. Maar ook andere Deurnenaars komen aan bod. “Kurt is voor mij een venster geweest. Ik zie mensen nu anders dan ervoor.” vertelt een buurtbewoonster.

Intussen werkt er geen medewerker van De Vijver meer in beide buurtwerken. Maar de algemene samenwerking is wel gebleven.

 

 

 

 

Back To Top