Skip to content

STEK Ledeberg

Model

Sinds 2021 bouwen we een STEK werking uit vanuit de Broederij in Ledeberg. De Broederij, een buurthuis voor en door de buurt, is er mede gekomen dankzij de inzet van SAAMO. Hierop willen we verder bouwen door te werken aan een toegankelijk aanbod van hulp- en dienstverlening voor de bewoners van Ledeberg. Om zo veel mogelijk mensen te bereiken zal de STEK, naast de Broederij, ook op andere plekken in de wijk activiteiten opzetten.

Het doolhof van de hulp- en dienstverlening

In de STEK is iedereen welkom. Samen met vrijwilligers organiseren de opbouwwerkers geregeld aangename ontmoetingsmomenten voor de bezoekers. Tijdens die momenten kan je altijd eens binnenspringen om even op rust te komen of een praatje te slaan met andere buurtbewoners. Tijdens ‘koffie en papieren’ is er ook altijd een opbouwwerker om je bij te staan als je dreigt verloren te lopen in het doolhof van hulp- en dienstverlening. Kreeg je een brief die je niet begrijpt, zoek je bijkomende steun, zit je met een vraag maar weet je niet waar je er mee terecht kan, heb je het gevoel dat je niet juist geholpen wordt door een dienst? Dan moet je in de STEK zijn. Samen met een opbouwwerker zoek je naar mogelijke oplossingen.

Binnen een STEK gaan we ook verder dan de individuele hulp. We gaan voor een maatschappij waar iedereen krijgt waar die recht op heeft. We gaan aan de slag met de verhalen van onze bezoekers.

Onderbescherming aanpakken

Binnen een STEK gaan we ook verder dan de individuele hulp. We gaan voor een maatschappij waar iedereen krijgt waar die recht op heeft. We gaan aan de slag met de verhalen van onze bezoekers. Die doen we in samenwerking met de drie STEK werkingen in Gent. We gaan in gesprek met diensten en politici over wat er beter kan zodat iedereen kan genieten van diens recht op sociale bescherming.

Interesse?

Ken je mensen die verloren lopen in het doolhof van de hulpverlening? Zit je zelf met vragen rond je rechten? Wil je je vrijwillig inzetten om het recht op sociale bescherming voor iedereen waar te maken? Zou je graag je buren leren kennen bij een kopje koffie? Heb je goesting om zelf een ontmoetingsmoment of vrijetijdsactiviteit te organiseren voor de buurtbewoners? Kom dan zeker eens af op één van onze activiteiten of spreek één van de opbouwwerkers in de buurt aan.

Tools

SAAMO stopt niet bij de analyse. SAAMO werkt samen met wie uitsluiting ervaart en partners aan oplossingen.
Die oplossingen vertalen zich in modellen en aanpakken waar anderen mee aan de slag kunnen of die kunnen inspireren.
Bij de 'Tools' vind je draaiboeken, filmpjes en andere documenten waarmee ook jij uitsluiting kan aanpakken.

De STEK, Sterke Zet Voor Sociale Bescherming

de STEK, sterke zet voor sociale bescherming

In deze publicatie leer je de kracht van het model de STEK kennen. Wie zelf aan de slag wil vindt er veel praktische illustraties.

Maatschappelijk Opbouwwerk En Projecten In Provincie Antwerpen

de STEK – inspiratiebundel

Inspiratiebundel over de STEK

Op de agenda

De kracht van nabijheid en samenwerking | Inspiratiedag model De STEK

16/02/2023

  De kracht van nabijheid en samenwerking Inspiratiedag model De STEK Donderdag 16 februari 2023 9u30 – 15u30 Brussel |…

Back To Top