Skip to content

Rabot op je Bord

Project

Tijdens de wekelijkse kookworkshops worden groenten– en fruitoverschotten van supermarkten die nog perfect in orde zijn, door buurtbewoners omgetoverd tot lekkere gerechten zoals vegetarische sauzen en gerechten, heerlijke soepen, boterhamsalades, confituur, ingemaakte groenten, stoofpotjes en veel meer! Iedereen kan deze producten kopen in de Sociale Kruidenier Rabot.

Hier wordt, in een filmpje van AVS het project toegelicht door Hilke

KORTE KETEN – De producten worden gemaakt met groenten– en fruitoverschotten van supermarkten die nog perfect in orde zijn of met de oogst van onze stadsakkers.
DUURZAAM – Groenten en fruit die niet verkocht worden in de sociale kruidenier, worden herwerkt tot nieuwe producten. Niets gaat verloren.
GEZOND – Zonder bewaarmiddelen en met een laag suikergehalte, veganistisch en hoofdzakelijk biologisch.
TEWERKSTELLING OP MAAT – Vrijwilligers staan in voor de bereiding van de producten en kunnen Nederlands oefenen.
SOLIDAIR – Een deel van de producten wordt verkocht aan marktprijs, een deel aan een lagere prijs voor mensen met een beperkt inkomen. De opbrengst gaat naar de werking van de Sociale Kruidenier Rabot .

Aanbod
Omdat we werken met seizoensgroenten en niet verkochte groenten verschilt het aanbod van dag tot dag.

Vrijwilligers
We zijn steeds op zoek naar vrijwilligers! Kom meedoen. Verwittigen mag, maar hoeft niet. Zo kan iedereen helpen ons verhaal te laten groeien.
Want hoe meer wij koken, hoe meer eten er gered wordt!

Alle producten van Rabot op je bord worden gemaakt volgens de strenge HACCP-normen. Rabot op je bord heeft een goedkeuring van het FAVV (Voedselveiligheidsagentschap) door wie we jaarlijks gecontroleerd worden. De producten worden gesteriliseerd volgens het
‘weck-principe’.

Back To Top