Skip to content

40 jaar opbouwwerk I SAAMO viert feest

20/11/2023

Opbouwwerk, dat is verbinden en strijden. Al 40 jaar lang. Samen uitsluiting aanpakken. Bouwen aan een samenleving voor iedereen. SAAMO, dat zijn mensen die uitsluiting meemaken, vrijwilligers, opbouwwerkers, samenwerkingen met partners en overheden. Dat is engagement. En dat is dit jaar ook feest.

Fietsen door de projecten van SAAMO

Van het oprichten van wijkgezondheidscentra tot Samen op Straat: in Willebroek vind je een ruime staalkaart van het opbouwwerk. Daarom kropen we voor onze 40ste verjaardag op onze fiets en maakten we een fietstocht langs oude en nieuwe projecten in het Willebroekse. Met bevlogen sprekers zoals deelnemers Nuran en André van De Werkplek, opbouwwerker Malika van Back on Track en teamcoördinator Energie Ann konden onze bezoekers niet anders dan begeesterd luisteren. Opbouwwerker Robbert van Zorgzame Buurten zorgde dan weer voor een koekje, koffie en een leerrijke uitleg over outreachend werken. En lokale cateraar Erdem bracht een nodige versterkende en voedzame maaltijd.

40 quizvragen over 40 jaar SAAMO

Om te vieren maakten we een quiz met 40 vragen. Los ze op en ontdek hoe goed je ons kent. Of doe enkele gokjes en leer ons beter kennen.

Hoeveel scoor jij op de SAAMO-quiz?

Back To Top