Skip to content

40 jaar opbouwwerk, 40 jaar engagement

15/01/2024

Opbouwwerk, dat is verbinden en strijden. Al 40 jaar lang. Samen uitsluiting aanpakken. Bouwen aan een samenleving voor iedereen. SAAMO, dat zijn mensen die uitsluiting meemaken, vrijwilligers, opbouwwerkers, samenwerkingen met partners en overheden. Dat is engagement. En dat is nu ook feest.

Werkte je al met ons samen? Kwam je al eens bij ons over de vloer? Of misschien ken je ons nog niet en wil je meer over ons te weten komen? We maakten een quiz met 40 vragen over 40 jaar opbouwwerk.

Doe de quiz over 40 jaar opbouwwerk

SAAMO staat dicht bij mensen. Opbouwwerkers en vrijwilligers brengen mensen die uitsluiting meemaken samen. Ze halen hun kracht naar boven. Samen kijken ze naar de samenleving. Maken ze ruimte voor ervaringskennis en de oplossingen die daaruit ontstaan. Zoals Samen op straat, Papillon, Woonmobiel, Zones voor Kleinschalig Wonen, Act, Zorgzame Buurten, de Signalenkaart, de STEK, Dampoort Knapt Op,…

Ontdek onze meest recente realisaties

SAAMO hecht veel belang aan werken tegen de achtergrond van een stevig onderbouwde visie en missie. Zin om even de theorie in te duiken?

Lees “Wij zijn SAAMO”: visie, missie en referentiekader

Sociaal.net interviewde academici Samira Azabar, Koen Hermans en Wim Van Lancker over de voorbije periode en over de toekomst van het opbouwwerk.

Lees “Breng mensen bij dat ze naar boven moeten schoppen, niet naar beneden”

Back To Top