Ga naar hoofdinhoud

Sterk Werk

Project
JobHub Van Sterk Werk In Hal 5
JobHub Van Sterk Werk In Hal 5

Binnen het project Sterk Werk ijvert SAAMO Vlaams-Brabant voor duurzaam werk. Arbeid is een belangrijke hefboom om te participeren aan de samenleving. De creatie van duurzame jobs kan bovendien bijdragen aan een sterk klimaatbeleid, de verbetering van de huisvestingskwaliteit en gezinsondersteuning. 

Mensen in kwetsbare posities komen nog te vaak in een precaire arbeidssituatie terecht. Duurzame jobs op maat zijn meer dan ooit noodzakelijk. Langdurig werk met een evenwaardig inkomen, moet een menswaardig leven garanderen en maakt de opbouw van sociale zekerheid mogelijk. 

Innovatieve modelontwikkeling

Sterk Werk zet in op innovatieve modelontwikkeling om zo duurzaam werk te realiseren. De bedoeling is om nieuwe praktijken, modellen en/of instrumenten te ontwikkelen, die duurzame jobs op maat van mensen in een maatschappelijk kwetsbare positie mogelijk maken. 
Tijdens de verkenningsperiode verzamelt SAAMO Vlaams-Brabant cijfers en gegevens uit bestaande studies, modellen en praktijken. Actief overleg met actoren op het terrein, interessante samenwerkingsverbanden en een lerend netwerk dragen bij aan de realisatie van het project. 

Digitale drempels verlagen

In de JobHub in Hal 5 (Leuven) zijn een laptop en printer beschikbaar voor werkzoekenden in een kwetsbare positie. Niet iedereen beschikt tenslotte over deze apparaten. Daarnaast begeleid Sterk Werk mensen bij het invullen van digitale sollicitaties: door hen te leren online te solliciteren, een cv digitaal aan te maken, vlot met e-mailprogramma’s te werken, … Zo verlagen we actief digitale drempels in de zoektocht naar werk of opleiding.

Back To Top