Skip to content

Woonmodel Collectief Goed

Woonmodel Collectief Goed

Wonen is een grondrecht. Maar de wachtlijsten voor sociale woningen in Vlaanderen zijn lang. Er is een schrijnend tekort aan woningen voor grote gezinnen.

In 2007 beslissen een aantal vaders van grote gezinnen in een precaire situatie om zich te groeperen onder de noemer Arm in Arm. SAAMO (toen nog Samenlevingsopbouw) organiseert hun bijeenkomsten en samen gaan ze op zoek naar mogelijke oplossingen. Een tijdelijke bezetting van een aantal leegstaande te renoveren sociale appartementen, van de sociale huisvestingsmaatschappij De Ideale Woning, is een eerste stap.

SAAMO, De Ideale Woning en Arm in Arm gaan intenser samenwerken, met de oprichting van Collectief Goed en een engagementsverklaring voor 77 panden tot gevolg.

Eind 2020 zijn er 37 panden van De Ideale Woning ingebracht bij Collectief Goed en vanaf 1 januari 2021 is de coöperatie volledig zelfstandig.

Maar hoe ging deze evolutie precies in zijn werk? Hoe vielen de puzzelstukken in elkaar? In 6 verschillende stappen volgt een toelichting over hoe de ontwikkeling van het model van Collectief Goed tot stand kwam.

Back To Top