Skip to content

Allemaal digitaal?! | Steun je mee de campagne?

01/12/2022

Liep jij al eens verloren in het digitale doolhof? Vind je ook dat niemand digitaal uitgesloten mag worden? Werk dan mee aan de campagne ‘Allemaal digitaal?!’ van Welzijnszorg. Met SAAMO zijn we één van de campagnepartners. Vul één van de briefkaarten in en verstuur ze gratis naar Welzijnszorg. Je vindt de briefkaarten in alle buurtwerken van SAAMO Antwerpen.

Digitaal mee zijn

Om digitaal mee te zijn heb je internet nodig, de juiste toestellen en de vaardigheden om er mee te werken. In de buurtwerken helpen vrijwilligers (samen met de Webpunten) mensen dagelijks digitaal op weg. Hier vind je de dagen en de uren dat je daarvoor bij ons kan langskomen. Maar ook samen stoten zij vaak op moeilijkheden. Steeds meer diensten regelen alles digitaal. De communicatie van de school met de ouders gebeurt met SmartSchool. Je jobbonus kan je krijgen als je digitaal een burgerprofiel aanmaakt. Een afspraak met je huisarts maak je met een elektronische planner. En om te bankieren heb je een app nodig, in het loket ben je vaak enkel nog op afspraak welkom.

Campagne verzamelt jouw ervaringen

Afgelopen vrijdag 25 november 2022 lanceerden we de campagne samen met de collega’s van Welzijnszorg op de wekelijkse markt van het Sint-Jansplein. We verzamelden verhalen bij marktbezoekers over hun ervaringen met het digitale. Zo was er iemand die als huishoudhulp werkt en vaak tijd verliest met het zoeken van adressen via Google Maps. Of Emma die uit Portugal komt en al 58 jaar in België woont. Ze heeft hier altijd gewerkt. Maar door het digitale heeft ze het gevoel dat er nu heel veel dingen aan haar voorbijgaan: “Ze zijn ons vergeten.” Of Suzy die soms een document moet meesturen maar niet weet hoe ze moet scannen. We noteerden al deze verhalen op de postkaartjes van de campagne. Met deze campagne brengt Welzijnszorg de impact van digitalisering op het leven van mensen in armoedesituaties onder de aandacht.

Kom langs in het buurtwerk en vraag een kaartje voor jouw boodschap

In alle buurtwerken van SAAMO liggen er kaartjes. Tot 20 december verzamelen we de verhalen en zenden we die gratis naar Welzijnszorg. Welzijnszorg verzamelt alle boodschappen en legt die na de campagne op de juiste tafels. Zorg dat jouw verhaal erbij zit.

Meer info over de campagne:

 

 

 

 

Back To Top