Skip to content

Activiteit | Leren over smartphone, tablet of computer | Digipunt, Digileen & workshops

Activiteit
Digipunt Kiel
Digipunt Kiel

In de Antwerpse buurtwerken van SAAMO krijg je ondersteuning voor het gebruik van je smartphone, tablet of computer. In Borgerbaan, Dinamo, ’t Pleintje, De Wijk en De Stek organiseren we wekelijks een Digipunt en kan je een laptop uitlenen. We zetten ze hier voor je op een rijtje.

Digipunt

Tijdens Digipunt kan je wekelijks met al je vragen rond een toestel en digitale toepassingen terecht in het buurtwerk, gratis en zonder afspraak. Een toestel kan zowel een smartphone, tablet als een laptop zijn. Je mag je eigen toestel meenemen of je kan er één gebruiken van het buurtwerk. Een digitale toepassing kan zowel een app zijn als een website, zoals bijvoorbeeld vragen of oefenen rond gebruik e-mail, smartschool, QR-codes, WhatsApp, ITSME of websites om een woning te zoeken of Nederlands te oefenen.

Een vrijwilliger ondersteunt je, beantwoordt je vragen en geeft je stap voor stap info, zodat je zelf leert. Elke vrijwilliger volgt vormingen en wordt ondersteund door een opbouwwerker. Een opbouwwerker is steeds aanwezig tijdens het Digipunt. In verschillende buurtwerken is er ook een medewerker van het Webpunt aanwezig.  

Een Digipunt is een opstap om je weg te vinden in het bestaande aanbod van inloopmomenten en vormingen. We geven je dan ook graag informatie rond het aanbod van andere organisaties, zoals het Webpunt en Ligo. Zie het overzicht van verschillende organisaties in de stad Antwerpen waar iedereen terecht kan.

Digileen

Als in het Digipunt blijkt dat je graag rond 1 of meerdere vragen rond je toestel of digitale toepassingen langer wil oefenen, dan kan je deelnemen aan Digileen. Dat is een oefenmoment tijdens de Digipunten in de buurtwerken. Als je geen laptop hebt, kan je tijdelijk gratis een laptop lenen.  

Workshops

SAAMO organiseert geregeld een workshop rond een digitale toepassing. We werken hiervoor samen met verschillende organisaties. Dit wordt aangekondigd in de buurtwerken.  

Voor vormingen en workshops verwijzen we je graag door naar het volgende aanbod:  

  • vormingen en workshops van het Webpunt. In verschillende Digipunten is een medewerker van het Webpunt aanwezig om je meer informatie te geven.
  • Ligo: een leerkracht kan je tijdens het Open Leersalon ondersteunen en info geven over hun aanbod
  • Stad Antwerpen

Meer weten?

Lees meer over het project achter deze activiteit.

Nieuws & verhalen

Federale Prijs Armoedebestrijding SAAMO Antwerpen

We wonnen de 14de Federale Prijs Armoedebestrijding

Dit jaar werd de 14de Federale Prijs Armoedebestrijding uitgereikt. De prijzen gingen naar organisaties en projecten in Vlaanderen, Wallonië en…

Campagne Allemaal Digitaal SAAMO

Allemaal digitaal?! | Steun je mee de campagne?

Liep jij al eens verloren in het digitale doolhof? Vind je ook dat niemand digitaal uitgesloten mag worden? Werk dan…

Maria En Rayan

Digitaal mee zijn. Kan ik dat nog wel?

Een fijne ontmoeting, een bijzondere gebeurtenis of een gezellige activiteit. Het zijn allemaal zaken die in het buurtwerk gebeuren. Regelmatig…

Inzamelactie Laptoptassen

Inzamelactie laptoptassen

Antwerpse organisaties organiseren een inzamelactie voor laptoptassen. Heb jij laptoptassen liggen? Heb je thuis of in je bedrijf ook oude…

Back To Top