Skip to content

Buurtwerk | SAAMO Borgerbaan

Buurtwerk
Buurtwerk Borgerbaan
Buurtwerk Borgerbaan

© Linde van Beek

SAAMO Borgerbaan

Niets gezelliger dan samen praten in SAAMO Borgerbaan. © Walter Busschots voor SAAMO

SAAMO Borgerbaan

Samen kunnen we veel maken. © Walter Busschots voor SAAMO

SAAMO Borgerbaan

Samen werken op de koer van SAAMO Borgerbaan. © Walter Busschots voor SAAMO

Iedereen welkom

SAAMO Borgerbaan is het buurtwerk van SAAMO in Borgerhout op de Turnhoutsebaan. In een buurtwerk is iedereen welkom zonder afspraak. Het is een plaats waar je mensen leert kennen en waar wij jou graag willen leren kennen. Je drinkt er gratis water, koffie of thee. Je kan er de krant lezen of een computer gebruiken. Je kan vrij langskomen of deelnemen aan activiteiten. Naast ons buurtwerk runnen wij ook mee het Pleinhuis Zermatt op het Terloplein. Ook daar ben je welkom.

Samen uitsluiting aanpakken

Wij liggen wakker van uitsluiting: een slechte huurwoning, geen job vinden of je weg niet vinden naar een dienst. In ons buurtwerk brengen wij mensen samen met gelijkaardige ervaringen. Samen met hen leren we wat gemeenschappelijke problemen zijn, hoe de samenleving werkt en hoe we samen aan concrete oplossingen kunnen werken.

In SAAMO Borgerbaan werken wij rond de thema’s:

Elk buurtwerk draait op vrijwilligers

Naast de medewerkers die je hier ziet, draait elk buurtwerk op vrijwilligers. Mensen die de koffie zetten, mee koken, hun ervaringen delen of projecten mee uitwerken. Heb je interesse om mee te helpen? Kom dan zeker langs en spreek met één van onze medewerkers.

Welke activiteiten gaan er door in SAAMO Borgerbaan?

We hebben een reeks vaste activiteiten. We koken en eten samen in Pleinhuis Zermatt. We werken in De Jardin in de Blijde Inkomststraat. Er zijn momenten dat vrijwilligers je helpen met gewone en digitale vragen. Het overzicht vind je in onze vaste folders. Je kan ze digitaal bekijken of papieren folders bestellen om te verspreiden in je organisatie.

Folder met de activiteiten van SAAMO Borgerbaan

Laat het ons hier weten welke gedrukte folders je wil.

We plannen regelmatig ook extra activiteiten. Daar maken we regelmatig een overzicht van. Vraag er naar.

Een ruimte gebruiken?

Zoek je een ruimte in de buurt om te vergaderen? Wanneer Buurtwerk Borgerbaan of Pleinhuis Zermatt vrij zijn, kunnen buurtbewoners of verenigingen er een ruimte gebruiken voor hun activiteiten. Maak een afspraak met Kadra voor Borgerbaan of Ahmed voor Zermatt.

Model De STEK

De Antwerpse buurtwerken van SAAMO werken volgens het model de STEK. Dit betekent dat je er mensen kan ontmoeten, dat je er leert, dat je er wegwijs gemaakt wordt en dat je er inzicht krijgt in hoe de samenleving werkt. Met deze aanpak en door samenwerkingen met tal van partners geven buurtwerken mensen meer greep op hun leven en kunnen we samen aan structurele oplossingen werken.

 

SAAMO Borgerbaan
© Walter Busschots voor SAAMO

“Door vrijwilligerswerk te doen en vormingen te doen van Samen op straat, heb ik mezelf beter leren kennen. Ik ben tot rust gekomen. Nu kom ik ook vrijwilligerswerk doen in De jardin bij Jaouad, samen met de volwassen vrijwilligers. En dat vind ik heel tof.”
Marwan

Tools

SAAMO stopt niet bij de analyse. SAAMO werkt samen met wie uitsluiting ervaart en partners aan oplossingen.
Die oplossingen vertalen zich in modellen en aanpakken waar anderen mee aan de slag kunnen of die kunnen inspireren.
Bij de 'Tools' vind je draaiboeken, filmpjes en andere documenten waarmee ook jij uitsluiting kan aanpakken.

Filmpjes De Budgetgidsen

Infofilmpjes De Budgetgidsen

Met deze filmpjes bereiden we je voor op een respectvolle en gelijkwaardige samenwerking in een buddy-werking. Ze zijn interessant ongeacht het type duowerking waar jij in actief bent.

Op de agenda

Antwerpse Parlee | sociale bescherming

05/12/2023

Dinsdag 5 december 2023 19u00 – 21u30 (deuren 18u30) AMOR, Turnhoutsebaan 288, 2140 Borgerhout gratis in samenwerking met De Roma…

Werkomlegging | Antwerpen

14/10/2023

Zaterdag 14 oktober 2023 namiddag Cinema Rix, De Gryspeerstraat 86, 2100 Deurne gratis Voor sommige mensen is de weg naar…

Antwerpse Parlee | werk

03/10/2023

Dinsdag 3 oktober 2023 19u00 – 21u30 (deuren 18u30) AMOR, Turnhoutsebaan 288, 2140 Borgerhout gratis in samenwerking met De Roma…

SAAMOLINA wandelt voor het eerst op de reuzenstoet

23/09/2023

zaterdag 23 september 2023 11u30 – 17u Borgerhout Het is weer zover. Op zaterdag 23 september 2023 gaat de 311°…

Nieuws & verhalen

Maria En Rayan

Digitaal mee zijn. Kan ik dat nog wel?

Een fijne ontmoeting, een bijzondere gebeurtenis of een gezellige activiteit. Het zijn allemaal zaken die in het buurtwerk gebeuren. Regelmatig…

Back To Top