Skip to content

Buurtwerk | SAAMO De Stek

Buurtwerk
SAAMO De Stek
SAAMO De Stek

Kom eens langs voor een koffie en een babbeltje. Altijd welkom. © Olivier Strobbe voor de Vlaamse Ouderenraad

Buurtwerk De Stek

© Het Natuurhuis En Noticed Agency

Iedereen welkom

SAAMO De Stek is het buurtwerk van SAAMO op het Kiel op de Sint-Bernardsesteenweg. In een buurtwerk is iedereen welkom zonder afspraak. Het is een plaats waar je mensen leert kennen en waar wij jou graag willen leren kennen. Je drinkt er gratis water, koffie of thee. Je kan er de krant lezen of een computer gebruiken. Je kan vrij langskomen of deelnemen aan activiteiten.

Samen uitsluiting aanpakken

Wij liggen wakker van uitsluiting: een slechte huurwoning, geen job vinden of je weg niet vinden naar een dienst. In ons buurtwerk brengen wij mensen samen met gelijkaardige ervaringen. Samen met hen leren we wat gemeenschappelijke problemen zijn, hoe de samenleving werkt en hoe we samen aan concrete oplossingen kunnen werken.

In SAAMO De Stek werken wij rond de thema’s:

Elk buurtwerk draait op vrijwilligers

Naast de medewerkers die je hier ziet, draait elk buurtwerk op vrijwilligers. Mensen die de koffie zetten, mee koken, hun ervaringen delen of projecten mee uitwerken. Heb je interesse om mee te helpen? Kom dan zeker langs en spreek met één van onze medewerkers.

Welke activiteiten gaan er door in SAAMO De Stek?

We hebben een reeks vaste activiteiten. We hebben een erg gezellige Kloostertuin aan Woonzorgcentrum Hollebeek. We knutselen regelmatig samen. Er zijn momenten dat vrijwilligers je helpen met gewone en digitale vragen. Het overzicht vind je in onze vaste folders. Je kan ze digitaal bekijken of papieren folders bestellen om te verspreiden in je organisatie.

Folder met de activiteiten van SAAMO De Stek

Laat het ons hier weten welke gedrukte folders je wil.

We plannen regelmatig ook extra activiteiten. Daar maken we regelmatig een overzicht van. Vraag er naar.

Een ruimte gebruiken?

Zoek je een ruimte in de buurt om te vergaderen? Wanneer het buurthuis vrij is, kunnen buurtbewoners of verenigingen er een ruimte gebruiken voor hun activiteiten. Maak een afspraak met Titia.

Model De STEK

De Antwerpse buurtwerken van SAAMO werken volgens het model de STEK. Dit betekent dat je er mensen kan ontmoeten, dat je er leert, dat je er wegwijs gemaakt wordt en dat je er inzicht krijgt in hoe de samenleving werkt. Met deze aanpak en door samenwerkingen met tal van partners geven buurtwerken mensen meer greep op hun leven en kunnen we samen aan structurele oplossingen werken.

 

SAAMO De Stek
© Walter Busschots voor SAAMO

“Na mijn ongeluk zat ik lang thuis. In mijn zoektocht naar vrijwilligerswerk werd ik vaak geconfronteerd met wat ik niet meer kon. In De Stek doe ik vrijwilligerswerk op maat van wat ik wel kan.”
Thierry

 

Tools

SAAMO stopt niet bij de analyse. SAAMO werkt samen met wie uitsluiting ervaart en partners aan oplossingen.
Die oplossingen vertalen zich in modellen en aanpakken waar anderen mee aan de slag kunnen of die kunnen inspireren.
Bij de 'Tools' vind je draaiboeken, filmpjes en andere documenten waarmee ook jij uitsluiting kan aanpakken.

Filmpjes De Budgetgidsen

Infofilmpjes De Budgetgidsen

Met deze filmpjes bereiden we je voor op een respectvolle en gelijkwaardige samenwerking in een buddy-werking. Ze zijn interessant ongeacht het type duowerking waar jij in actief bent.

Op de agenda

Antwerpse Parlee | sociale bescherming

05/12/2023

Dinsdag 5 december 2023 19u00 – 21u30 (deuren 18u30) AMOR, Turnhoutsebaan 288, 2140 Borgerhout gratis in samenwerking met De Roma…

Werkomlegging | Antwerpen

14/10/2023

Zaterdag 14 oktober 2023 namiddag Cinema Rix, De Gryspeerstraat 86, 2100 Deurne gratis Voor sommige mensen is de weg naar…

Antwerpse Parlee | werk

03/10/2023

Dinsdag 3 oktober 2023 19u00 – 21u30 (deuren 18u30) AMOR, Turnhoutsebaan 288, 2140 Borgerhout gratis in samenwerking met De Roma…

Feesttafel sociale bescherming | SAAMO De Stek

18/09/2023

maandag 18 september 2023 18u – 20u Buurtwerk De Stek, Sint-Bernardsesteenweg 197, 2020 Kiel De Vlaamse regering legde discriminerende voorwaarden…

Nieuws & verhalen

Back To Top