Ga naar hoofdinhoud

Buurtwerk | SAAMO De Wijk

Buurtwerk
Buurtwerk De Wijk
Buurtwerk De Wijk

© Linde van Beek

SAAMO De Wijk

In feestjes hebben wij altijd zin. © Iso800 voor SAAMO

SAAMO De Wijk

Samen koken in SAAMO De Wijk. © Iso800 voor SAAMO

SAAMO De Wijk

Samen koken in SAAMO De Wijk. © Iso800 voor SAAMO

Iedereen welkom

SAAMO De Wijk is het buurtwerk van SAAMO in Antwerpen-Noord. In een buurtwerk is iedereen welkom zonder afspraak. Het is een plaats waar je mensen leert kennen en waar wij jou graag willen leren kennen. Je drinkt er gratis water, koffie of thee. Je kan er de krant lezen of een computer gebruiken. Je kan vrij langskomen of deelnemen aan activiteiten.

Samen uitsluiting aanpakken

Wij liggen wakker van uitsluiting: een slechte huurwoning, geen job vinden of je weg niet vinden naar een dienst. In ons buurtwerk brengen wij mensen samen met gelijkaardige ervaringen. Samen met hen leren we wat gemeenschappelijke problemen zijn, hoe de samenleving werkt en hoe we samen aan concrete oplossingen kunnen werken.

In SAAMO De Wijk werken wij rond de thema’s:

Elk buurtwerk draait op vrijwilligers

Naast de medewerkers die je hier ziet, draait elk buurtwerk op vrijwilligers. Mensen die de koffie zetten, mee koken, hun ervaringen delen of projecten mee uitwerken. Heb je interesse om mee te helpen? Kom dan zeker langs en spreek met één van onze medewerkers.

Welke activiteiten gaan er door in SAAMO De Wijk?

We hebben een reeks vaste activiteiten. We koken en eten samen. We bakken regelmatig in onze bakoven op de koer. Er zijn momenten dat vrijwilligers je helpen met gewone en digitale vragen. Het overzicht vind je in onze vaste folders. Je kan ze digitaal bekijken of papieren folders bestellen om te verspreiden in je organisatie.

Folder met de activiteiten van SAAMO De Wijk

Laat het ons hier weten welke gedrukte folders je wil.

We plannen regelmatig ook extra activiteiten. Daar maken we regelmatig een overzicht van. Vraag er naar.

Een ruimte gebruiken?

Zoek je een ruimte in de buurt om te vergaderen? Wanneer Centrum De Wijk vrij is, kunnen buurtbewoners of verenigingen er een ruimte gebruiken voor hun activiteiten. Maak een afspraak met Rabia of Titia (tijdens Rabia haar bevallingsverlof).

Model De STEK

De Antwerpse buurtwerken van SAAMO werken volgens het model de STEK. Dit betekent dat je er mensen kan ontmoeten, dat je er leert, dat je er wegwijs gemaakt wordt en dat je er inzicht krijgt in hoe de samenleving werkt. Met deze aanpak en door samenwerkingen met tal van partners geven buurtwerken mensen meer greep op hun leven en kunnen we samen aan structurele oplossingen werken. SAAMO De Wijk werkt nauw samen en deelt het huis met het Huis van het Kind De Wijk. In een Huis van het Kind kunnen ouders en kinderen terecht voor alles rond opvoeden en opgroeien.

Tools

SAAMO stopt niet bij de analyse. SAAMO werkt samen met wie uitsluiting ervaart en partners aan oplossingen.
Die oplossingen vertalen zich in modellen en aanpakken waar anderen mee aan de slag kunnen of die kunnen inspireren.
Bij de 'Tools' vind je draaiboeken, filmpjes en andere documenten waarmee ook jij uitsluiting kan aanpakken.

Filmpjes De Budgetgidsen

Infofilmpjes De Budgetgidsen

Met deze filmpjes bereiden we je voor op een respectvolle en gelijkwaardige samenwerking in een buddy-werking. Ze zijn interessant ongeacht het type duowerking waar jij in actief bent.

Op de agenda

Werkomlegging | Antwerpen

14/10/2023

Zaterdag 14 oktober 2023 namiddag Cinema Rix, De Gryspeerstraat 86, 2100 Deurne gratis Voor sommige mensen is de weg naar…

Antwerpse Parlee | werk

03/10/2023

Dinsdag 3 oktober 2023 19u00 – 21u30 (deuren 18u30) AMOR, Turnhoutsebaan 288, 2140 Borgerhout gratis in samenwerking met De Roma…

Feesttafel sociale bescherming | SAAMO De Wijk

26/09/2023

dinsdag 26 september 2023 17u – 19u Buurtwerk De Wijk, Willy Vandersteenplein 1, 2060 Antwerpen De Vlaamse regering legde discriminerende…

Antwerpse Parlee | vrouwen in de publieke ruimte

06/06/2023

Dinsdag 6 juni 2023 19u00 – 21u30 (deuren 18u30) AMOR, Turnhoutsebaan 288, 2140 Borgerhout gratis in samenwerking met De Roma…

Nieuws & verhalen

Openstaande vacatures

Wij zijn steeds op zoek naar opbouwwerkers voor diverse projecten.
Geïnteresseerd? Bezorg ons tijdig jouw sollicitatie.

2 opbouwwerkers (m/x/v) | SAAMO | 80-100 %

Regio antwerpen

Bij SAAMO pakken we uitsluiting samen aan met mensen in kwetsbare positie. Samen zoeken we naar oplossingen voor structurele problemen en werken we aan een meer solidaire en rechtvaardige samenleving.
Wil jij werken met en voor mensen die het moeilijk hebben in onze samenleving?

Back To Top