Ga naar hoofdinhoud
Organisaties Krijgen Gelijk: Weigering Opvang Voor Alleenstaande Mannelijke Asielzoekers Onwettig

Organisaties krijgen gelijk: weigering opvang voor alleenstaande mannelijke asielzoekers onwettig

Verschillende organisaties trokken naar de Raad van State, die besliste dat België opvang moet voorzien voor al wie hier asiel aanvraagt.

Armoedebarometer: Wie In Armoede Leeft Krijgt Het Moeilijker

Armoedebarometer: wie in armoede leeft krijgt het moeilijker

Decenniumdoelen, waar SAAMO lid van is, bracht de armoedebarometer voor het jaar 2022 uit. Armoede stagneert, maar wie in armoede leeft krijgt het moeilijker.

Project WoonMobiel In Koekelberg SAAMO Brussel

WoonMobiel gaat van start in Koekelberg

WoonMobiel is gestart op de Godiva-site in Koekelberg. Het project  zet dit leegstaand terrein in voor een tijdelijk woon- en…

Iemand Staart Uit Een Raam.

België moet afspraken voor opvang asielzoekers naleven

In een nieuw vonnis oordeelde de rechtbank dat België en Fedasil meer kunnen doen om de internationale afspraken voor de opvang van asielzoekers na te leven. De rechtbank vindt bovendien dat België de rechtsstaat in gevaar brengt.

Ontmoetingshuis De Palaver In Denderleeuw.

Solidair met bewoners en opbouwwerkers in Denderleeuw

Na jarenlange positieve beoordelingen zet Denderleeuw de samenwerking met SAAMO stop. We betreuren dat de gemeente mensen aan de kant zet waar geëngageerde, onderlegde opbouwwerkers dag in dag uit mee werken.

Samen Op Straat In Peterbos

Samen op straat trekt naar Brussel, Gent, Vilvoorde en Willebroek

Minister van armoedebestrijding Benjamin Dalle maakt het mogelijk om Samen op straat met Vlaamse middelen uit te rollen naar wijken in Brussel, Gent, Vilvoorde en Willebroek.

Buiten Bij Een Buurtwerk In Antwerpen.

Schrijf je in voor de inspiratiedag De STEK op 16/2

Schrijf je in voor de inspiratiedag voor praktijkwerkers en beleidsmakers uit heel Vlaanderen en Brussel.

Stapel Dossiers

OCMW-crisis: het laatste vangnet valt uiteen

In Brussel hebben leefloongerechtigden het alsmaar moeilijker om hun rechten gerealiseerd te zien door, onder andere, de groeiende werkdruk bij…

SAAMO Brussel brengt mensen in uitsluiting samen en werkt met hen aan concrete oplossingen. We doen dat met innovatief projectwerk en geëngageerd opbouwwerk. Zo bouwen we mee aan een samenleving waarin er plaats is voor iedereen.

Ontdek onze projecten in Brussel

SAAMO Brussel ontwikkelt projecten rond wonen en sociale bescherming. We richten ons naar mensen die moeilijk toegang vinden tot een kwaliteitsvolle en betaalbare woning, tot rechthebbenden op een leefloon, tot mensen zonder wettig verblijf. Binnen de sociale hoogbouwwijk Peterbos organiseren we een buurtgerichte Stek-werking. Ontdek hieronder meer over onze projecten!

Doe je mee?

Word vrijwilliger

Kan je wat tijd vrijmaken en wil je je graag inzetten bij SAAMO? We zoeken vrijwilligers voor tal van zaken.

Neem contact met ons op
SAAMO Brussel
Doe je mee?

Steun ons

Dankzij jouw gift kunnen we meer mensen helpen om in hun basisrechten te voorzien. We gebruiken jouw steun in de uitvoering van verschillende projecten van onze organisatie.

Zie hier voor meer informatie
Doe je mee?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op sociale media, zodat je op de hoogte blijft van activiteiten en het nieuws uit onze projecten.

Bezoek ons op Facebook

“Opbouwwerkers strijden voor een samenleving waarin er plaats is voor iedereen. Dat betekent dat ze out-of-the-box denken. Dat ze dag in dag uit creatief zoeken naar oplossingen.”

Back To Top