Ga naar hoofdinhoud

Model | Urbaan

Model
Urbaan
Urbaan

Met Urbaan werken SAAMO en GATAM een model uit dat mensen ondersteunt om op termijn duurzaam werk te vinden. Deze nieuwe vorm van dienstverlening omschrijven we als ‘makelaar naar werk’. Voor SAAMO kadert dit in het project Duurzaam werk.

Urbaan biedt jobkansen

Urbaan koppelt werkzoekenden, die (bijna) klaar zijn voor de arbeidsmarkt, aan duurzaam werk. Samen met de kandidaat brengt SAAMO hun interesses en competenties in kaart. In samenwerking met GATAM overtuigt SAAMO bedrijven (waar zij via het normale circuit geen aansluiting bij vinden) om deze kandidaten een jobkans te bieden. Samen met GATAM en de kandidaat zoekt SAAMO naar een duurzame match met een vacature. 

Urbaan werkt aan jobobstakels

SAAMO benut de tijd tot aan de effectieve tewerkstelling om in een groepswerking samen aan (individuele) drempels te werken. Hierbij zoeken wij ook naar manieren om jobobstakels om te buigen naar nieuwe, duurzame jobs. Oplossingen voor structurele problemen kaarten we aan bij beleidsmakers.

Urbaan initieert oefentrajecten

Daarnaast zijn we op zoek naar hoe de tijd tot aan de effectieve tewerkstelling ook benut kan worden als oefentraject. Werkzoekenden krijgen zo de kans om alvast te proeven van toekomstige werkvloeren en vatten ze versterkt hun effectieve tewerkstelling aan.

“Ik bespreek met mensen hun drempels, dromen en kansen. Geen enkel gesprek is hetzelfde. Een jonge Marokkaanse man die dolgraag een rijbewijs wil halen. Een Palestijnse vrouw die ervan droomt om ooit weer voor een klas te staan. Of een Afghaanse man van 60 die niet begrijpt wat het probleem is met zijn leeftijd. Met Urbaan maken wij deze mensen weer eigenaar van hun (droom-)traject naar werk. We stellen hen voor aan bedrijven waar zij graag willen werken. Zij bepalen wat de job is die bij hen past.”
Oussama Kasmi, opbouwwerker

Nieuws & verhalen

Touria | Urbaan

Urbaan werkt en vertelt | Touria

Met Urbaan werken SAAMO en GATAM een model uit dat mensen ondersteunt om op termijn duurzaam werk te vinden. Deze…

Urbaan Werkt | Abdelouahid

Urbaan werkt en vertelt | Abdelouahid

Met Urbaan werken SAAMO en GATAM een model uit dat mensen ondersteunt om op termijn duurzaam werk te vinden. Deze…

Urbaan Werkt En Vertelt | Khadija

Urbaan werkt en vertelt | Khadija

Met Urbaan werken SAAMO en GATAM een model uit dat mensen ondersteunt om op termijn duurzaam werk te vinden. Deze…

Openstaande vacatures

Wij zijn steeds op zoek naar opbouwwerkers voor diverse projecten.
Geïnteresseerd? Bezorg ons tijdig jouw sollicitatie.

Vrijwilliger | rijbewijs B (theorie)

Regio antwerpen
Heb jij tijd en zin om als buddy de theorie rijbewijs B mee door te nemen?
Back To Top