Skip to content

Model | Joo, jonge ondernemers ondersteund

Model
The Future Of Joo
The Future Of Joo
Afsluitmoment Joo

Starterslabo en SAAMO werkten een model uit om jongeren in een kwetsbare positie te ondersteunen om te ondernemen. Voor SAAMO kaderde dit in het project Duurzaam werk. Eind juni 2023 is het project voorlopig afgerond. Maar er komen mogelijke vervolgtrajecten door Starterslabo in 2024.

“Op eigen benen staan, voor sommige jongeren in een kwetsbare positie is het een aantrekkelijk vooruitzicht.”

Met het project ‘Joo, jonge ondernemers ondersteund’ onderzoeken SAAMO en Starterslabo wat jongeren in kwetsbare posities nodig hebben om een eigen zaak te starten.

  • Het partnerschap bood een traject aan op maat van die jongeren. Het traject liep 14 maanden (1 mei 2022 – 30 juni 2023).
  • De partners gingen aan de slag met verborgen of meer uitgesproken dromen van jongeren. Het doel was om stappen te zetten naar ondernemen met bijzondere aandacht voor de welzijnsproblematiek van jongeren.
  • Op basis van dat traject formuleerden SAAMO, Starterslabo en jongeren aanbevelingen over welke ondersteuning effectief is voor deze jongeren richting ondernemerschap.

 

Bekijk hier het eindrapport

 

Op de agenda

The future of joo

11/02/2023

Maak kennis met jonge startende ondernemers zaterdag 11 februari 2023 ’t Werkhuys, Zegelstraat 13, 2140 Borgerhout 13u30 – 16u30  …

Instuif Joo

14/09/2022

Ben je jong en wil je graag je eigen baas worden? Joo, ‘jonge ondernemers ondersteund’ is een kort traject van…

Instuif Joo

07/09/2022

Ben je jong en wil je graag je eigen baas worden? Joo, ‘jonge ondernemers ondersteund’ is een kort traject van…

Back To Top