Skip to content

Ieders Stem Telt

Campagne

Op zondag 13 oktober vinden de lokale verkiezingen plaats. De afschaffing van de opkomstplicht in Vlaanderen zorgt voor complexe spelregels. In Brussel is de opkomst laag. Dat zorgt voor grote uitdagingen. Zeker voor mensen in een kwetsbare situatie. Ieders Stem Telt bundelt de krachten van bijna 30 middenveldorganisaties en streeft naar de participatie van alle groepen in de samenleving. Zodat niemand buiten spel wordt gezet.

Helderheid over de nieuwe spelregels

Ieders Stem Telt biedt ondersteuningsmateriaal waarmee eerstelijnswerkers lokaal aan de slag kunnen. Het bevat heldere informatie over de nieuwe spelregels en methodieken om burgerschap te stimuleren. Aan de hand van impactvolle vormingen en trajecten zetten we in op een sterke lokale democratie.

Gemotiveerde en weloverwogen keuzes

Door de opheffing van de opkomstplicht voor de lokale verkiezingen in Vlaanderen staat iedereen voor de keuze om al dan niet te stemmen. In Brussel zijn er 30% potentiële stemmers die niet gaan stemmen. Via sensibilisering tonen we het belang aan van een weloverwogen keuze. Daarnaast reiken we handvaten aan om een bewuste en inhoudelijke stem uit te brengen.

Bezorgdheden van mensen en de impact van politiek

Zoeken naar een betaalbare en kwaliteitsvolle woning, loketten waar je makkelijk terecht kan, een speelplein achter de hoek, goed contact met de buren, een toegankelijke bibliotheek, …

Mensen die het moeilijk hebben, liggen hier wakker van. We gaan met mensen die uitsluiting meemaken in gesprek over het gevoerde sociaal beleid en de impact van politiek op hun leven.

Ontdek de campagne

Check de vormingspakketten en de opnames van de webinars

 

 

 

 

Openstaande vacatures

Wij zijn steeds op zoek naar opbouwwerkers voor diverse projecten.
Geïnteresseerd? Bezorg ons tijdig jouw sollicitatie.

Vrijwilliger | Ieders Stem Telt | Antwerpen

Regio koepelsite

Ben je gebeten door de link tussen politiek en ons dagelijks leven? Ben je een goede luisteraar? Dan is dit vrijwilligerswerk misschien iets voor jou.

Back To Top