Skip to content
Symbolen 6 Principes

Verenigde Verenigingen lanceert zes principes voor sterke regeerakkoorden

Als middenveldorganisaties vinden we het belangrijk om met verenigde stem op te komen voor de honderdduizenden mensen die we vertegenwoordigen. 

Foto Van SAAMO-medewerkers Tijdens Betoging Tegen Racisme In Maart 2024.

Oproep tot coalities voor democratie en mensenrechten

We roepen op om coalities te vormen die democratie, solidariteit en mensenrechten hoog in het vaandel dragen.

Mensen Samen Op Een Bankje. Zwaaien Naar Man Op Fiets.

Samen staan we sterk

Elke dag tonen we dat wie ons tegen elkaar probeert op te zetten ongelijk heeft. Samen maken wij, jij en alle anderen onze samenleving sterker. Bekijk onze video!

SAAMO Magazine Ieders Stem Telt

Lees ons magazine ‘Ieders Stem Telt’

In ons magazine ‘Ieders Stem Telt’ lees je hoe de deelnemers in onze projecten de invloed van politiek op hun leven ervaren en ontdek je hun zes voorstellen voor een sociaal beleid. Gebruik onze infographic om het gesprek aan te gaan over de verkiezingen.

Logo Podcast Sterk Werk

Luister naar de podcast ‘Sterk Werk’

Wie wil werken, moet kunnen werken. Toch lukt dat voor een groep mensen niet. Wat is hun situatie? Wat hebben zij en onze arbeidsmarkt nodig? De antwoorden hoor je via gesprekken tussen mensen met ervaring, beleidsmakers en experten.

Standpunt SAAMO Sociaal Tarief Energie

Standpunt SAAMO sociaal tarief energie

Op 2 april mocht opbouwwerker Stefan Goemaere namens SAAMO onze standpunten i.v.m. het ‘Sociaal Tarief Energie’ toelichten tijdens een hoorzitting in de Kamer.

Lokale, Vlaamse En Federale Beleidsaanbevelingen Voor Een Sociaal-rechtvaardig Energiebeleid

Lokale, Vlaamse en Federale beleidsaanbevelingen voor een sociaal-rechtvaardig energiebeleid

De Experten stellen hun beleidsaanbeveling voor in drie memoranda. Lees hier wat er nodig is voor een sociaal energiebeleid.

Wijk Peterbos In Brussel, Waar Veel Mensen In Armoede Leven.

Nieuwe armoedebarometer en 12 werken voor moedig beleid

Met de 17de Armoedebarometer geeft Decenniumdoelen, waar SAAMO lid van is, een actualisatie van de armoedecijfers. Daarnaast presenteert het platform “twaalf werken voor een moedig beleid”.

Geen Tijd Om Te Wachten Op Wonen

Geen tijd om te wachten op wonen

SAAMO nam deel aan de actie ‘Halte Wachtlijstlaan’, waarmee Woonzaak duidelijk maakt dat mensen geen tijd hebben om te wachten op wonen. Een ander beleid, dat werk maakt van meer sociale woningen, ís mogelijk.

Zorgzame Buurten

Update van E-pub Zorgzame Buurten

Ontdek de bijgewerkte E-publicatie ‘Minder mazen, meer net. Op weg naar zorgzame buurten.’ met aandacht voor verduurzaming van je project en 5 extra praktische tools om mee aan de slag te gaan.

Een Nieuw Jaar, Een Nieuwe Job?

Een nieuw jaar, een nieuwe job?

Zoek je een job? Heb je nood aan een carrièreswitch? Er lopen momenteel heel wat interessante vacatures bij SAAMO. Ook SAAMO West-Vlaanderen zoekt 4 opbouwwerkers om samen uitsluiting aan te pakken.

De Wijkfabriek Onderhoudt Graven Op Begraafplaats Stuiverstraat En Creëert Zo Lokaal Werk Voor Wijkbewoners

De Wijkfabriek onderhoudt graven op begraafplaats Stuiverstraat en creëert zo lokaal werk voor wijkbewoners

Oostendenaars die niet meer in staat zijn om het graf van een dierbare overledene te onderhouden, kunnen nu via het project De Wijkfabriek een beroep doen op een wijkwerker.

Ontdek onze projecten in West-Vlaanderen

Met meer dan 30 jaar ervaring en expertise bouwt SAAMO West-Vlaanderen aan een samenleving waarin er plaats is voor iedereen. Opbouwwerkers brengen mensen in een kwetsbare positie samen en werken met hen aan concrete oplossingen. Ze doen dat met innovatief projectwerk en geëngageerd buurtopbouwwerk.

Op de agenda

Doe je mee?

Word vrijwilliger

Kan je wat tijd vrijmaken en wil je je graag inzetten bij SAAMO? We zoeken vrijwilligers voor tal van zaken: Nederlands oefenen, digitale ondersteuning of om mee acties op te zetten.

Neem contact met ons op
Doe je mee?

Word partner van SAAMO

Uitsluiting aanpakken is iets wat je niet alleen doet. SAAMO werkt samen met tal van private en sociale partners. Heb je interesse om met ons samen te werken?

Word partner
Doe je mee?

Blijf op de hoogte

Word gratis abonnee van ons semestrieel magazine, schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op sociale media, zodat je op de hoogte blijft van activiteiten en het nieuws uit onze projecten.

Schrijf je in

Mensen hebben vaak een zware rugzak van problemen en beperkingen. Vertrouwen, veiligheid en geduld staan dan voorop in onze aanpak als opbouwwerker. Dat betekent ook dat we soms toch aan een project beginnen waarvan de meerderheid zegt dat het niet makkelijk zal zijn. Kiezen voor zaken waarbij we de heersende maatschappelijke en politieke tendensen tegen hebben. En misschien zelfs daaróm eraan beginnen.

Tineke Decroos, opbouwwerker

Ik droom van een structureel betere situatie voor mensen in energiearmoede én van een sociaalrechtvaardige klimaattransitie, zodat ook mensen met een beperkt inkomen mee kunnen stappen in dit verhaal.

Stefan Goemaere, opbouwwerker

Ik werk al dertig jaar voor SAAMO. Wat ik in al die jaren heb geleerd is dat vertrouwen een belangrijke basis is. Zonder vertrouwen ga je nooit bij de echte problemen van mensen komen. Om connectie te maken, moet je de tijd nemen. Je moet vragen: Wat kan ik voor jou doen? Ook al kan je niet alles oplossen. Dat is een moeilijke gedachte. Ik heb ook geleerd dat er veel kracht schuilt in groepen. De verbinding tussen mensen die met eenzelfde probleem kampen brengt vaak een enorme solidariteit teweeg.

Hilde Van Laere - opbouwwerker
Back To Top